Zonguldak-Kozlu hattındaki toplu taşımacılık için yapılan açık ihaleye Günnak Proje, Deniz, Petrol, Nakliyat Ltd. Şti. ile Bekart Taşımacılık Gıda ve Sanayi Ltd. Şti. katıldı. İhaleyi, 115 bin TL muhammen bedel veren Bekart firması aldı.
Kozlu Belde Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen açık ihalede; şartları yerine getiren 'Günnak' ve 'Bekart' isimli şirketler fiyat verdi. En son aylık 110 bin TL muhammen bedel teklifi veren Günnak ardından, ihaleyi, 115 bin TL muhammen bedel veren Bekart firması kazandı.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bundan sonra günde 13 bin yolcunun taşındığı Zonguldak-Kozlu hattındaki toplu taşımacılıkta yeni bir milat başladığını belirterek, "Uzun yıllardan beri Kozlu Belediyesi tarafından yapılan; fakat arabaların miadı doldukça amortisman ve personel giderlerinin çok yüksek olması nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladığımız toplu taşımacılık, günde ortalama 13 bin kişinin taşındığı ve Zonguldak'ın en büyük yolcu taşımacılığının yapıldığı toplu taşımacılık ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Bekart firması, aylık 115 bin TL muhammen bedel vererek kazandı." dedi.
Bektaş, ihaleyi kazanan firmanın, ihale şartnamesi gereği 2 ay içerisinde 32 adet sıfır, akıllı bilet uygulamalı ve klimalı araç alacağını duyurarak, şunları söyledi: "Bundan sonra Kozlu'daki toplu taşımacılık yeni bir milat almış bulunuyor. İnsanlarımıza çok daha hızlı arabalarla daha sağlıklı, yollarımıza uygun taşımacılık olsun diye küçük araç seçtik. Bir karar aldık ve bugün kararımızı gerçekleştirdik, Allah utandırmasın."