Alaplı'da taşımalı eğitimde yaşanan ihale sorunu öğrencileri mağdur etti. Yedigelli ve Sofullu köylerindeki öğrenciler, servis olmadığı için Mollabey İlköğretim Okulu'na velileri tarafından patpat diye tabir edilen tarım aracı ve özel araçlarla taşınıyor. Öğrenci velilerinden Recep Yorulmaz, "Köyümüze servis arabası gelmediği için biz de öğrencilerimizi patpatlarla okula götürmek zorunda kaldık. Öğretmenler de, 'Patpatla çocuk getirmeyin' diye bizi uyarıyorlar ama başka şansımız yok. Bütün riskleri göze alarak patpatla taşıyoruz" dedi.
Velilerden Murat Karakuş da, "Biz patpat denilen tarım aracı ile çocuklarımızı okula götürüp getirmek zorunda kaldık. Bir tek Sofullu ve Yedigelli köylerine servis verilmedi. Öğrencileri de bu şekilde taşımaya mecbur kaldık. Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.
Velilerden Çiğdem Arslan ise, çocuğunu bin bir güçlükle okula götürdüğünü belirterek, "Olmuyor böyle, devletimiz öğrencilerimize servis versin.
Şu anda yağmur yağmaya başladı, biz kış ayında ne yapacağız? Yazık günah değil mi bu çocuklara? Ben her sabah çocuğumu okula götürüp getiriyorum" açıklamasını yaptı. 
Alaplı Yedigelli köyünde ikamet eden veliler, "İşimizi gücümüz bırakarak kendi imkanlarımızla öğrencilerimizi okula taşıyoruz. Çocuklarımızın durumu bizi üzüyor. Yetkililerimiz bu sorunu çözsünler" dedi.
Alaplı Mollabey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Semanur Yorulmaz, Aslı Yorulmaz ve Mustafa Can Yorulmaz da yetkililere seslenerek, "Görüyorsunuz yağmur yağıyor, okula patpatla geliyoruz. Devlet babamız bize servis versin" diye konuştu.  
Öte yandan Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu Yedigelli ve Sofullu köyü hattının defalarca ihale edildiğini, ihaleye giren servis şoförlerinin ihale bedeli üzerinde fiyat talebinde bulunması dolayısıyla sıkıntı yaşandığını ancak sorunun mutlaka çözüleceğini belirtti.