Alaplı Gümeli beldesinde, 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılında belediye sınırları içinde Taşımalı Eğitim sisteminin kaldırılması kararı tepkilere neden oldu.
Gümeli'de, 2010-2011 yılında uygulanacak olan belediye sınırları içinde Taşımalı Eğitimin kaldırılmasına yönelik karar sert tepki görüyor. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak olan belediye sınırları içinde taşımalı eğitimin kaldırılmasına yönelik kararın Gümeli beldesinde, uygulanmasının mümkün olmadığını belirtti.
Gümeli beldesinin coğrafi şartlarının göz önüne alınmasını isteyen Saydam, uygulama ile öğrencilerin eğitim ve öğretim haklarının elinden alınacağını kaydetti. Saydam, "Gümeli beldesi çok dağınık bir yerleşime ve coğrafi bir yapıya sahiptir. Beldemizde bulunan Gümeli ilköğretim okuluna gelen öğrencilerimiz 10-12 km mesafeden gelmektedirler. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak olan belediye sınırları içinde taşımalı eğitimin kaldırılmasına yönelik kararın uygulanması hem beldenin nüfusunun azalması hem de eğitim ve öğretimde sorunlara sebep olacaktır. Gümeli de yaşayan insanların bir kısmı yeşil kartlı, bir kısmı tarım sigortalı diğer kalan kısmı da ormanda çalışarak geçimini sağlamaktadır. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerimiz taşımalı eğitim olduğu için çocuklarını okula gönderiyor. Taşımalı eğitim iptal edilirse 10-12 kilometre mesafeden okula çocuklarımızın gelip gitmeleri mümkün olmayacaktır. Gümeli beldesinin toplu taşıma imkanı olmadığından dolayı öğrencilerimizin okuma imkanları da ortadan kalkmış olacaktır. Yetkililerden taşımalı eğitim konusunda daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz" dedi.
Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam da yaptığı açıklamada, bu uygulama için coğrafi şartların elverişli olmadığını ifade etti. Çam, "2010-2011 yılında iptal edilmesi gündemde olan Taşımalı Eğitimin Gümeli Beldesi için uygulanması mümkün değildir. 15-19 kilometre uzaktan Gümeli İlköğretim Okulu'na Öğrencilerin Taşıma servisi olmadan okula gelmeleri mümkün değildir. Devletimiz Gümeli'yi belediye ile sınırlandırırken burayı Kozlu ve Gülüç Beldesi gibi görüyor.
En uzak mesafesi 16 kilometre olduğundan çocuklar okula geliyorlar. Taşımacılık yapılmadığı zaman 16 kilometre yolu bu çocuklarımız gelemezler. Gümeli Beldesi Belediye sınırları olsa bile coğrafi şartlar bozuk olduğundan taşımalı eğitimin kaldırılması mümkün değildir. Yüzde 90 oranlarında öğrenci. Taşımalı ile okula gelmektedir" dedi.