Karadenizspor Yönetim Kurulu, önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağan genel kurul öncesi aday olmayacağını yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Karadenizspor Yönetim Kurulu, ilçe sporunun içerisine düştüğü durumu net bir şekilde ortaya koyarak zamanını, emeğini, parasını harcamayan insanların dedikodu yaparak ilçe sporuna darbe vurduğunu hatırlattı.

 

KONULMAYAN TAŞLARIN ÜZERİNE

TAŞ KOYMAYA ÇALIŞTIK

İşte yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Bölgemizde sporun gelişmesi için üzerimize düşen sorumluluğu her zaman yerine getirdik. Çeşitli spor kulüplerinde görev aldık çeşitli spor kulüplerimize de maddi manevi her konuda destek olmaya çalıştık. Yaptığımız yardımları reklam olarak asla görmedik buna da izin vermedik. Aldığımız görevi en iyi şekilde yapmaya, konulmayan taşların üzerine ilk taşları koymak için yıllardır mücadele ettik.

 

“MAKAMLARIN GÜCÜ İLE DEĞİL

KAZANDIĞIMIZ PARALAR İLE DAĞITTIK”

Yazın tozdan kışın çamurdan binlerce gencimizin spor yaptığı Beyçayırı Stadının ışıklandırılması, yazın toz kışın çamurdan kurtarılması için başta ilçe kaymakamlarımız olmak üzere, milletvekilleri ve belediye başkanı nezninde girişimlerimiz oldu. Yerel gazetelerin arşivleri vardır, isteyen gidip bakabilir. Biz spor kulüplerimize malzeme yardımlarını makamların gücünü kullanarak dağıtmadık, herkes özverili şekilde alın teri ile kazandığı paralar ile bunu dağıtmıştır, yine bazı tesislerin yenilenmesinde bizlerin emeği vardır.  Gelinen noktada Ereğli’de sporun sadece isimden öteye gitmediği ilgililerin taşın altına elini koymak yerine köstek olduğu, ilgililer ile spor kulüplerinin arasını açmak için çırpınanların bulunduğu, taşın altına elini koyanların ihanetle suçlandığı bir süreçten geçiyoruz.

 

“BU KİŞİLER BÖLGEDEN TEMİZLENMEDİĞİ SÜRECE

MAALESEF İLERİ ADIM ATILAMAZ”

Biz geçtiğimiz dönem Karadenizspor’un ilk yarıda yaşadığı sıkıntılarla dibe demirlemesine seyirci kalamadık. Olağanüstü genel kurul kararı ile kulübümüzü yeniden aldık ve önce borçlarını temizledik, ardından transferler yaparak ligin ikinci yarısında kümede kalmasını sağladık. Kısa sürede bu kadar iş yapabilmenin mutluluğunu yaşamıyoruz biz sadece bir araya geldiğimizde neleri başarabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Ereğli’de ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar, taşın altına elini koymak isteyenlere yapılan hakaretler, ailesinden yaşamından zamanını ayırıp cebindeki alın terini veren insanlara topluma hiçbir faydası olmayanların üretmeye çalıştıkları dedikodular ilçede sporun dibe vurmasına neden olmuştur. Bu kişiler bölgeden temizlenmediği sürece Ereğli maalesef ki olduğundan bir adım daha ileriye atamayacaktır.

 

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Bu işe zamanını, alın terini, emeğini harcamış insanlar olarak bundan sonraki süreçte hiçbir spor oluşumunun içerisinde yer almayacağımızı bir kez daha üzülerek belirtmek istiyoruz. Gönül isterdi ki birlik ve beraberlik içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, işadamlarımızın ortak hareketi ile bir profesyonel takımı ilçemize kazandıralım. İstanbul’dan Karadeniz kıyısında kadar olan güzergahta bir tek profesyonel takım olarak Karabükspor yer almaktadır. Zonguldak’ın bağrından çıkan Karabük’ün liglerde profesyonel takımı bulunması Karabük’e en büyük reklamı yaptırmakta, binlerce spor severin desteğini almakta olduğunu özellikle hatırlatıyoruz”