Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Maliye hazinesine ait 9 taşınmazı "satış" yöntemiyle özelleştirecek. Son tekliflerin 11 Şubat 2010'a kadar verileceği ihalede, taşınmazlar için 50 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasın da değişen miktarlarda geçici teminat bedeli yatırılması gerekecek.  TCDD Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesine Ait Taşınmazların Özelleştirilmesi Hakkında İhale İlanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TCDD ve Maliye Hazinesine ait dokuz taşınmaz, ÖİB tarafından "satış" yöntemiyle özelleştirilecek. İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Son tekliflerin 11 Şubat günü saat 17.00'a kadar verileceği ihaleye katılacak olan şirketlerin tanıtım dokümanı ve ihale şartları belgesi için 400 TL ödemesi gerekecek. İzmir Konak'taki 4 bin 848,25 metrekarelik taşınmaz için geçici teminat bedeli 750 bin TL olarak belirlenirken, Balıkesir'deki 12 bin 341 metrekarelik taşınmaz ile İstanbul Başakşehir'deki 7 bin 685,78 metrekarelik taşınmazların geçici teminat bedeli 500'er bin TL olacak. Zonguldak Merkez Karaelmas Mahallesi'ndeki bin 444 metrekare yüzölçümlü taşınmaz için 100 bin TL, Zonguldak Kozlu'daki 13 bin 184 metrekarelik taşınmaz için ise 150 bin TL geçici teminat öngörüldü.
Denizli Merkez'deki 5 bin 103 metrekalik taşınmazın geçici teminat bedeli 50 bin TL, Muğla Bodrum'daki 8 bin 537 metrekarelik taşınmazın 250 bin TL, İstanbul Büyükçekmece'deki 41 bin 403,97 metrekarelik taşınmazın 400 bin TL, İstanbul Büyükçemece'deki 7 bin 723 metrekarelik taşınmazın 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.
Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilir. Ancak bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilip herhangi bir şart içeremeyecek. İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlarda geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacak.

KAMU YARARI VE ÜLKE GÜVENLİĞİ
Zonguldak Merkez Karaelmas Taşınmazları ile Zonguldak Merkez Kozlu Taşınmazı, kamu yararı ve ülke güvenliği açısından, yabancı uyruklu gerçek kişiler ile kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip yabancı ticaret şirketlerince iktisap veya sınırlı ayni hak tesis edilemeyecek.