Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin yeni imar revizyonu çalışmalarında, sorumlu firma tarafından, 1/1000 ölçekli taslak planlar hakkında belediye meclis üyeleri, kentte faaliyet gösteren mimar, mühendis ve müteahhitlerle sivil toplum kuruluşlarına bilgi verildi. 2 Temmuz tarihinde askıya çıkarılacak olan taslak planlar hakkında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ilki yapıldı. Toplantıya Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli katıldı. İkinci toplantı ise ertesi günü yine aynı yerde yapılırken, bu toplantıda da kentte faaliyet gösteren mimar, mühendis ve müteahhitlerle bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hazır bulundu. Toplantılarda BHA yetkilisi Murat Hakan Mutlu tarafından, 1/1000 ölçekli taslak planlar üzerine, sunum eşliğinde bilgiler verildi.

MAĞDURİYETLERİNİ 
GİDERMEYE ÇALIŞTIK

Bilgilendirme toplantılarında, yeni imar revizyonu konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Murat Hakan Mutlu, imar taslak planlarını hazırlarken, şehircilikle ilgili sorunları belediyenin konuyla ilgili ekibiyle birlikte tespit ettiklerini ve bu tespitlerin en başında da ulaşım sorununun geldiğini söyledi. Kent genelinde trafik yoğunluğunun çok olduğunu kaydeden Mutlu, karayolları haricinde de bulvar niteliğinde yol eksikliği olan Karadeniz Ereğli'de, kent geliştikçe ulaşım ağının sürekli geriye gittiğine dikkat çekti. Vatandaşın kullanımına açık alanlar ve sosyal donatı alanları konusunda da yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Murat Hakan Mutlu, Yeşil alanlarda da bu çalışmaları gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın sadece kağıt üzerinde kalmamasını istedik. Ereğli'nin tamamına baktığımızda bir parsel düzeni olmadığını gördük. Bu parsel düzensizliği kentleşmenin önündeki en büyük engellerden biridir. Bazı yollar parselleri gereksiz hale getirmiş. Yine bazı çocuk alanlarının haddinden fazla geniş olduğunu görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla öncelikle bu durumları değerlendirdik. Bu yöndeki çalışmalarımızı yaparken de vatandaşlarımızın mevcut durumdaki mağduriyetlerini de gidermeye çalıştık. Planın yüzde sekseninde de bunu gerçekleştirdik dedi.

YOĞUN YAPILAŞMA

Karadeniz Ereğli'deki yoğun yapılaşmaya da işaret eden BHA Yetkilisi Murat Hakan Mutlu, yoğunlaşmanın olduğu adaların 30-40 yıl içinde değişme şansı olmadığına dikkat çektiği konuşmasında Aktaş üzerinden Sarıkokmaz-Cezaevi arasında bir bulvar yolu oluşturmaya çalıştıklarını, bu bulvar yolunun da yeni terminal noktasından başlayacağını söyledi. Mutlu,  Hatip Caddesi gibi geniş yola sahip caddelerdeki yol genişliklerinde değişiklik yapılmadığını belirterek; Devrek Yolu'na paralel olarak Kepez'i geçtikten sonraki kısımdan fakülteye doğru yeni bir yol yapılacak ve bu yol Devrek Yolu istikametinde Sanayi Bölgesi Yolu'na çıkacak dedi.