Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Alaborina Restoran’da dayanışma gecesi düzenledi. Gecede konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, basının dünyadaki önemine değinerek, "Bugün kamu vicdanı oluşmasında, demokrasilerin gelişmesinde gazetecilik mesleğinin çok önemli bir yeri olduğunu ifade etmek istiyorum. Yaptığınız görev önemli, yalnız temennimiz tarafsız, objektif, istenilen temel düzeyde ahlak kurallarından ayrılmadan görevinizi başarıyla yapıp yerine getirmenizdir." dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de Türkiye'de çok zor şartlarda görevini yerine getiren yerel gazete çalışanlarının özverisine dikkati çekti. KGD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Mert ise derneklerinin, 9 yıl önce gazetecileri bir çatı altında buluşturmanın yanı sıra dayanışma, kaynaşma ve paylaşmayı sağlamak amacıyla kurulduğunu kaydederek, derneğin üçüncü ve ilk kadın başkanı olmaktan onur duyduğunu anlattı.
Bu arada, etkinlik sırasında rahatsızlanan gazeteci Ömer Taşlı'ya ilk müdahaleyi salonda bulunan Başkent Üniversitesi Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Ali Haberal yaptı. Kalp rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Taşlı, 112 Acil Servis ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Geceye, gazetecilerin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.