Alaplı’da köylerine taş ocağı yapılmasını istemeyen köylüler eylem yaptı.

 

Alaplı Kasımlı Köyü Ölüce Mahallesi yaşayan köylüler, Dinlenme mevkisinde yapılması planlanan taş ocağı karşı çıkarak ellerinde dövizlerle eylem yürüyüşü yaptı. Taş ocağı yapılacak bölgede bir araya gelen köylüler, “Bizde bu işe canımızı koyacağız ocağı açtırmayacağız”, “Doğa katliamına hayır”, Kalker taş ocağına Hayır”,  “Akciğerlerimize dokunmayın”, “Su kaynaklarımıza dokunmayın” yazılı pankartlarla eyleme katıldı.

 

Köylerinde taş ocağı istemediklerini belirten Döndü Aydın, “Doğamız ve suyumuz yok olmasını istemiyoruz. Gerekirse ormanımız için savaşırız. Doğamıza kimsenin zarar vermeye hakkı yok. Çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için doğamızın yok olmaması için bizler mücadele ediyoruz. Gerekirse gece gündüz burada yatarız” dedi.

 

Mustafa Demirhan ise, 70 imza ile birlikte buraya taş ocağı yapılaması için yetkilere dilekçe sunduk. Ayrıca bölge idare mahkemesine dava açtık. Burası 99 hektarlık bir alan olduğu için CED raporu gerekli değildir. Raporu verilerek imza atıldı. Daha sonra burada taş aramaya başladılar. Fakat İl idare mahkemesi bu davayı CED raporu yoktur diye iptal edildi. Bu gün bu hale gelmesini sebebi nedir bilmiyoruz. Burada bir sonuç alamazsak daha büyük eylemler yapmayı planlıyoruz” dedi.

Eylem ardından taş ocağı bölgesinde yürüyüş yapan köylüler sessizce dağıldı.