Çiftçioğlu: "Her zaman işçilerimizi düşündük onların haklarını azami olarak vermeye gayret ettik. Sendikaya karşı değiliz ancak sendikanın ilk ve tek görevi işçilerin haklarını korumaktır"

 

"İşçilerimizle ve diğer personelimizle yaptığımız görüşmelerde verdiğimiz hakların sendika tarafından işçilere doğru olarak anlatılmadığını öğrendik. İşçilerimiz bu oranı duyduklarında grev istemediklerini söylüyorlar. Yine bunun yanında bu zammın üç yıllık olduğunu söylüyorlar ki bu da tamamen sendikanın uydurmasıdır"

 

TAT Metal Mali ve İdari İşler Direktörü Sedat Çiftçioğlu, Türk Metal Sendikası ile TAT Metal arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu.


MEVZUAT ORTADA!..

Faaliyete geçtiği 1986 tarihinden itibaren çalışan işçiler ile "aile" anlayışı içerisinde çalışarak büyüdüklerini belirten Çiftçioğlu, "Her zaman işçilerimizi düşündük onların haklarını azami olarak vermeye gayret ettik. Sendikaya karşı değiliz ancak sendikanın ilk ve tek görevi işçilerin haklarını korumaktır" dedi.

Türk Metal ile devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinde arabulucunun da sonuç bulamadığına değinen Çiftçioğlu, "Bundan sonraki süreç başta anayasanın ve ilgili diğer mevzuatın konuya ilişkin hükümleri çerçevesinde yürütülecektir" ifadelerine yer verdi.


YÜZDE 32 ZAM!..

Toplu İş Sözleme (TİS) görüşmelerinde enflasyonun yüzde 11.9 olduğu Türkiye'de en az yüzde 25 en çok yüzde 38 zam verdiklerine vurgu yapan Çiftçioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bunun ortalaması ise yüzde 32'dir. Sanırım Türkiye’da hiçbir kuruluş 2018 yılında böyle yüksek bir zam vermemiştir.


"SENDİKANIN UYDURMASIDIR"

İşçilerimizle ve diğer personelimizle yaptığımız görüşmelerde verdiğimiz hakların sendika tarafından işçilere doğru olarak anlatılmadığını öğrendik. İşçilerimiz bu oranı duyduklarında grev istemediklerini söylüyorlar. Yine bunun yanında bu zammın üç yıllık olduğunu söylüyorlar ki bu da tamamen Sendikanın uydurmasıdır. Bu zam yalnızca 2018 yılı için geçerlidir ve 2019 da tekrar enflasyon oranında ve bunun yanında iyileştirme yapacağız.


"İŞTEN ATILACAKSINIZ DİYE TEHDİT EDİLİYOR"

Yine bunun yanında Sendika işçilere baskı yaparak yöneticilerimizle görüşmemelerini istiyormuş, Her sene adet olarak tüm işyerlerinde verdiğimiz iftar yemeğine bile katılmamaları için baskı yapıyor. Grev oylamasında işçilere oylarını öğrenmek istediklerini söylüyorlar. Sendikadan ayrılmak isteyen işçileri de işten atılacaksınız diye tehdit ediyorlar. Bu haberlerin ve sözlerin tamamı asılsızdır.

 

"İŞİNE SAHİP ÇIKAN İÇİMİZLE SORUNUMUZ YOK"

Bizim işine sahip çıkan hiçbir işçimizle sorunumuz yok ve olamaz. Sendikanın bu hukuka aykırı davranışlarını önlemek için avukatlarımız devreye girerek Sendikaya ihtar çekti. Bu hukuksuz davranışları ve sendikanın işçilerimize yaptığı baskıyı önleyeceğiz.

 

"GREV OYLAMASI YAPILACAKTIR"

Sendikanın almış olduğu grev kararı tüm personeli ilgilendirdiği ve etkilediği için grev istemeyen çalışanlarımız grev kararına engel olma haklarını kullanmak amacıyla oylama istediler. 18 Haziran 2018 Pazartesi günü saat 12;00 de grev oylaması yapılacak. Hiçbir işçi oy kabinine cep telefonu ile giremeyecek ve oyunu serbestçe vicdanı ile ailesini, çocuklarını düşünerek verecek. İşçilerimizin işine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu vesileyle tüm çalışanlarımızın aileleri ile birlikte Ramazan bayramını kutluyor her birine sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz"