Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Hukuk Danışmanı Celal Tatar'ın kızı Gamze Tatar fotoğrafçılıkta eserleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Fotoğraf sanatında bir çok etkinlikte eserleri yer alan Gamze Tatar'ın "Hasankeyf Bütüne Bakış" isimli fotoğrafı ise Kültür Turizm Bakanlığı Güzel Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nün Ankara Modern Sanatlar Merkezi'nde açacağı sergide sanatseverlerle buluşacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılış törenine davet edilen Gamze Tatar'ın fotoğrafının da sergileneceği açılış töreni 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yapılacak ve  2 Aralık 2010 günü sona erecek.

GAMZE TATAR KİMDİR?


1975 yılında Zonguldak'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Kdz. Ereğli'de tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun oldu, aynı üniversitenin Peyzaj Planlama Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Fotoğrafa olan ilgisi çocuk yaşta başlamış olmakla beraber 2005 yılında düzgün fotoğraflar çekebilmek adına, fotoğraf eğitimine Fototrek Fotoğraf Merkezi'nde Temel Fotoğraf Seminerlerine katılarak başladı. Çeşitli konularda ileri fotoğraf dersleriyle Fototrek'te devam etti. Gültekin Çizgen, İsa Çelik, Nevzat Çakır, Merih Akoğul gibi Türkiye'nin değerli fotoğraf ustalarından dersler aldı. Gültekin Çizgen küratörlüğünde hazırlanan "Sergi Hazırlandı: Galata Köprüsü" Sergisinde, I. Sanatçı İnisiyatifleri İstanbul Buluşmasında, Fototrek Fotograf Akşamları Projesinde, Fototrek 10. Yıl Gösterisinde yer aldı. Son olarak İstanbul O.D.T.Ü. Mezunlar Derneği 4. Fotoğraf Şenliğinde "Ankara'da: Bir kenti fotoğrafla sevmek" isimli gösterisiyle yer aldı. Halen aktif olarak fotoğrafa devam etmektedir.