Deniz Yıldızı 12 Tatbikatı kapsamında Karadeniz Ereğli'ye gelen TCG Karayel (P-349) Hücumbotu'nun Komutanı Deniz Binbaşı Burak Adalı, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettiği bildirildi.
Dz.Bnb. Burak Adalı, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Karadeniz Ereğli'nin son on yıldır, uluslararası nitelikte organize edilen Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ile adından sıkça söz ettirdiğini söyledi.
Karadeniz Ereğli'de yapılan festivalleri gıpta ve beğeni ile takip ettiğini kaydeden Adalı şunları söyledi:
Deniz Yıldızı 12 Tatbikatı kapsamında Karadeniz Ereğli'de de bazı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Deniz Kuvvetlerimizin en değerli hücumbotlarından biri olan Karayel'i halkımıza tanıtarak, kendi personelimize de Karadeniz Ereğli'yi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu süre zarfında da güzel ilçemizin siz saygın yöneticilerini ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz dedi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli tatbikatlarından biri olan Deniz Yıldızı Tatbikatı kapsamında donanmamızın değerli komutanlarını ilçede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını kaydetti.
Adalı, beraberinde TCG Karayel Hücumbotu Baş Çarkçısı Deniz Kıdemli Yüzbaşı Özgür İkiz, Gemi Kıdemli Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadettin Türkoğlu ve Karadeniz Bölge Komutanlığı Mihmandar Subayı Deniz Üsteğmen Halit M. Ergül katıldı.