Ekiplerin, senaryo gereği uçuruma düşmek üzere olan araçtaki 5 yaralıyı kurtardığı tatbikatı bazı vatandaşların gerçek sanması ilginç görüntüler oluşturdu

Zonguldak'ta düzenlenen "UMKE 10.Bölge Eğitim Kampı"na katılmak için konvoy halinde yola çıkan Bartın, Bolu ve Karabük Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri (UMKE) , güzergahlarında sürpriz şekilde organize edilen tatbikatta görev aldı.  

Zonguldak UMKE  tarafından, Ankara karayolunun 16. kilometresindeki "trafik kazasından yaralı kurtarma" tatbikatına katılan ekipler, senaryo gereği uçuruma düşmek üzere olan araçtaki 5 yaralıyı kurtardı.

Yaralıların yapılan ilk müdahalenin ardından temsili olarak hastanelere sevk edildiği tatbikat, başarıyla sonuçlandırıldı.

Bu sırada bazı vatandaşların, tatbikatı gerçek sanarak kazazedelere yardım etmek için araçlarından indikleri ve cep telefonlarıyla sağlık görevlilerine haber verdikleri görüldü. Bazı sürücülerin ise sağlık ekiplerinden yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.

Bolu Bölge Koordinatörlüğü UMKE Haberleşme ve Bilgi İşlem Sorumlusu Mesut Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikattan haberlerinin olmadığını ve kendilerine sürpriz yapıldığını söyledi. 

Tatbikatların olası kaza ve afetlere hazırlık açısından önem taşıdığını vurgulayan Yiğit, "Bizler kamp yapacağımız alana gidiyorduk. Bu senaryodan haberimiz yoktu. Uzaktan jandarma ekiplerini ve yol çevirmesini görünce gerçek bir trafik kazası olduğunu düşündük. O yüzden epey heyecanlandık. Araca ulaştığımızda senaryo olduğunu anladık" diye konuştu. 

Göldağı mevkisindeki UMKE kampının 3 gün süreceği bildirildi.