Hayırsever işadamı Akın Tatoğlu tarafından yaptırılan Cemile Tatoğlu Anaokulu ve Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi düzenlenen törenin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışa AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş,  Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Ereğli Kaymakamlığı Nazım Madenoğlu il ve ilçe yöneticileri işadamı Akın Tatoğlu ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.




Akın Tatoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün iki eğitim kurumunun açılışının mutluluğun yaşıyoruz. Rahmetli Annem Cemile Tatoğlu’nun adını taşıyan Anaokulu, Ülkemizde geleceğin güvencesi olan başarılı gençlerin yetişeceği ve genç fidanları umutlara dönüştürecek Anaokulu olacaktır.

Çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü onlar bizlerin arkamızda bırakacağı en değerli varlıklarımızdır. Annemin hatırasını yaşatacak, bu okulda yetişen minik yavrularımızın ilerleyen yaşamlarında, milletimizin aydın bireyleri olarak yararlı hizmetler sunacağına inanıyorum.

Rahmetli babamın adını taşıyan ve onun aziz hatırasını yaşatacak Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinin yükleneceği misyonu ve ilçemize katacağı güzelliklerin heyecanını yaşıyorum. Kültür insanoğlunun evrimlerinin izlerini yansıtır.

Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür.

Rahmetli Annem ve Babam bizleri yetiştirirken maddi ve manevi değerlerimizi öğretir, nasihatleri ile gelenek ve göreneklerimizi bizlere aşılamışlardır.

Milli kimliğimizden ve kişiliğimizden ayrılmadan dinimizi, dilimizi, tarihimizi, geleneklerimizi koruyup geliştirirken, yeniliğe açık hür düşünen çağdaş uygarlığı anlayan ve onun bütün gereklerini yerine getiren bir millet olur isek kültürümüzü koruyup geliştirmiş oluruz.

İnsanlar benzer çünkü kültürleri benzer, insanlar benzemez kültürleri farklıdır, insanlar değişir, çünkü kültürleri değişir.

Tüm bunların yolu kültür köprüsünden geçmektedir.

Sözlerime burada son verirken saygıdeğer büyüklerimin adını vererek ilçemize kazandırdığımız eğitim ve kültür köprülerinin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”