Japonya'nın Fukuoka eyaletinde düzenlenecek olan Türk Kültürü ve Ekonomi Günleri etkinliği hazırlıkları için bir araya gelinildi.
Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici'nin girişimleri ile Türkiyem Vakfi, Zonguldak Valiliği, THY Japonya Ofisleri ve T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nin de katılımları ile ortaklaşa Japonya'nın Fukuoka eyaletinde Türk Kültürü ve Ekonomi Günleri 9-etkinliği 10-11 Mart 2013 tarihinde düzenlenecek. Düzenlenecek olan etkinlik ile ilgili Zonguldak Valiliği'nde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, iş adamı Murat Ensici ve eşi Hiroko Ikenoue bir araya gelerek detayları görüştü. Toplantıda, Türk ve Japon resmi makamlarından gelenlerin konuşmaları, konser verecek olan Neyzan gurubu, Türk yemeklerinin ikramı, 300 kişilik Japon misafire yemek ikramı, THY tarafından iki kişiye çekilişle Türkiye bileti verilmesi, Zonguldak Valiliği standı, THY standı, Tokyo Büyükelçiliği standı, Japon televizyon ve gazetelerinin etkinliğe katılmaları konusu görüşüldü. Zonguldak'ın tarihi ve turistlik olarak nelerinin tanıtılması gerektiği ve hangi tür ürünlerde ticari ilişki kurulabileceğinin de konuşulduğu toplantıda Murat Encisi, Özellikle el işi ve gıda ürünlerinde Japonya ile ticaret çok rahat yapılabilinir. İstenilen ölçülerde el işi olması durumunda pazarlama garantisi verebiliriz. Fındık, çilek konservesi ve bunun gibi Japonların ilgisini çeken üretim yapan işadamlarımıza 9-10-11 Mart 2013 tarihinde yapılacak tanıtım gününe gelmelerini tavsiye ediyoruz dedi.
Katılımcılar toplantı öncesi Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret ederek, toplantı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.