Gökçebey'de etlik piliç yetiştirme işletmeleriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gökçebey Kaymakamlık Toplantı Salonu'ndaki toplantıya; Kaymakam Halit Benek, İlçe Tarım Müdür Vekili Sevim Küçükbekir, Gökçebey Kanatlı Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, Bolu'da üretim yapan Beypiliç Şirketi'nin Canlı Üretim Müdürü Nihat Altunal ve Gökçebey ilçesinde faaliyette bulunan etlik piliç yetiştiricileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Gökçebey İlçe Tarım Müdür Vekili Sevim Küçükbekir, 39 işletme sahibinin toplam 48 kümesinin bulunduğu Gökçebey ilçesinde bu kümeslerin ekonomik anlamda ilçeye katkıları olduğunu, fakat son zamanlarda vatandaşlardan kümeslerden çıkan katı atıkların çevreye gelişigüzel atılarak, hem çevre kirliliğine sebebiyet verildiği, hem de yaydığı kokulardan rahatsız oldukları yönündeki şikayetlerin artması ve üreticilerin de bundan rahatsızlık duymaları üzerine, bu sorunların karşılıklı konuşarak halledilebileceğini anlatarak ön bilgi verdi. Kaymakam Halit Benek de, yaptığı konuşmada, İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerin ilçeye hem ekonomik anlamda, hem de işsizliğin çözümü anlamında katkıları var. Ancak kendileri ticaret yaparken, çevre kirliliğine ve o bölgelerde yaşayanlara rahatsızlık vermemeleri gerekiyor. Bunun içinde şikayetlerin en aza indirilmesi için, Kaymakamlık olarak sorunların çözümü konusunda kendilerine
yardımlarını esirgemeyeceğiz. Onlarında bu konuda elinden gelebilecek yardımları yapmaları gerekiyor dedi. İlçe Müdür Vekili Sevim Küçükbekir'in ilçeye bağlı Çukur Köyü'nde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün de olurları ile daha önceki yıllarda gübre deponi alanı olarak kullanılmak üzere bir yapılarının olduğunu, ama bazı sebeplerden dolayı faaliyetinden men edilen deponun çevreye zarar vermeyecek şekilde tamamlanarak tekrar faaliyete geçirilebileceğini, depoya getirilen katı atıkların geri dönüşüm projesi ile yakıt olarak kullanabileceği yönündeki gelişmeleri anlatması üzerine Kaymakam Halit Benek, Elimizde mevcut bulunan bu deponi alanının gerekli düzenlemelerinin yapılarak faaliyete geçirilmesi ve kümeslerden çıkan katı atıkların geri dönüşümle katı yakıt olarak kullanılabilirliği sayesinde sorunların bir nebze olsa çözüm bulacağı için üreticilerimizin ve Beypi-liç Şirketi'nin desteği ile bu projenin hayata geçirilmesi gerekiyor dedi.
Üreticilerin ve Beypiliç firmasının bu projeye destek sözü vermeleri üzerine Kanatlı Eti Üreticileri Birliği'nin önderliğinde çalışmalara hız verilerek, en yakın zamanda deponi alanının faaliyete geçirilmesi sağlanarak, sorunun çözülmesi yoluna gidildi.
Karşılıklı sorunların konuşulup çözüm yollarının arandığı toplantıya katılımlarından ve desteklerinden dolayı herkese teşekkür edilerek toplantıya son verildi.