Alaplı Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Cemal Çeliköz, Türkiye'de 2005 yılında görülen kuş gribinden sonra tavuk yetiştiriciliğine kalite geldiğini, vatandaşların kaliteli ve temiz tavuk yemeye başladıklarını bildirdi.
Çeliköz, yaptığı açıklamada, Türkiye'de kuş gribi çıkmasından sonra tavuk yetiştiriciliği yapan çiftliklere düzen ve hijyen geldiğini söyledi. Yaklaşık 13 yıl önce ilçeye ilk tavuk çiftliğini kurduğunu anlatan Çeliköz,  "Alaplı'da ilk tavuk çiftliğini kuran kişi olarak kurduğumuz çiftlik Türkiye'nin birçok bölgesinde örnek çiftlik olarak gösterildi. Kurduğumuz çiftliğin aynısını yapan firmalar oldu. İlçemizde 2006 yılında kurulan Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği ile tavuk çiftlikleri sayısında artış oldu. Bugün ilçemizde 20 adet tam kapasiteli bilgisayar ortamında çalışan çiftliklerimiz var. İlçe ekonomimize 6 yıldır çok büyük katkılar sağlıyoruz. Ancak birlik olarak en büyük sıkıntımız, öz kimliğimize kavuşmamız. Biz tavuk yetiştiricileri olarak üretici kimliği istiyoruz. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

ELEKTRİK BÜYÜK SORUN
Elektrik konusunda çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Çeliköz, "Çiftliklerimiz de elektrik kesintilerden büyük sıkıntılar yaşıyor. Türkiye'de 2005 yılında görülen kuş gribinden sonra tavuk yetiştiriciliğine kalite geldi.
Çiftliklerimize düzen ve hijyen geldi. Vatandaşlarımız kaliteli ve temiz tavuk yemeye başladı" dedi.

ÜLKENİN BEYAZ ET
İHTİYACINI KARŞILIYORUZ
Alaplı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz ise Alaplı'nın, Türkiye'nin beyaz et ihtiyacını karşılayan önemli merkezlerden birisi olduğunu ifade ederek, geçen yıl 3 milyon 150 bin tavuğun ilçedeki çiftliklerde büyütülerek kesimhaneye gönderildiğini kaydetti.
Tavuk çiftliklerinin denetimlerine önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
"Alaplı'da son 10 yılda hızla büyüyen tavuk yetiştiriciliği, ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. İlçemizde 20 tavuk çiftliği tam kapasiteyle faaliyet gösteriyor. Tüm tavuk çiftliklerinde civcivler bilgisayar ortamında el değmeden, yemi, suyu ve sıcaklığı ayarlanan ortamlarda büyütülüyor.
Firmalardan civciv olarak gelen kanatlı hayvanlar 45 günde büyütülerek kesimhanelere gönderiliyor. Veteriner ve sağlık ekipleri gözetiminde tüm tavuk çiftlikleri denetlenerek, tavukların sağlık kontrolleri takip ediliyor."