Geçtiğimiz hafta sofralarımızda duran büyük bir tehlikeye karşı yeni bir kampanya başlattık: #Yutmayız!


Sağlığımızı ve çevremizi hiçe sayan tavukçuluk sektörüne karşı başlattığımız kampanyaya kısa sürede birçok insan katıldı, birçok isimden destek mesajları aldık.

Aynı zamanda Türkiye’deki tavukçuluk endüstrisinin önde gelen firmaları Banvit, Keskinoğlu, Şenpiliç ve Beypiliç’ten de ihtarnameler aldık. Bu ihtarnamelerin özellikle halkı bilgilendirmemizi engellemek istediği pasajı seninle de paylaşıyorum:



Bu durum, tavukçuluk endüstrisinin kampanyamızdan ve söylediklerinden ne kadar rahatsız olduğunun büyük bir göstergesi. Yediğimiz endüstriyel tavukların hangi koşullarda, nasıl elde edildiğini bilmek ve duyurmak en doğal hakkımızken bu 4 şirket, neden gerçeklerin öğrenilmesini istemiyor, bizden ne saklıyor?

Banvit, Keskinoğlu, Şenpiliç ve Beypiliç’in engelleme çabalarına rağmen, sesimizi daha fazla insana duyurmak, sağlığımızı ve dünyayı tüketen tavukçuluk endüstrisinin uygulamalarını anlatmak bizim için çok önemli.

Sağlığımızı tehdit eden endüstriyel tavukları da, bu 4 şirketin bizi sindirme çabalarını da #yutmayız.

Kampanyamıza henüz imza atmadıysan, sağlığımız ve dünyamız için tavukçuluk endüstrisinin uygulamalarına dur de. Desteğin şimdi her zamankinden daha önemli.

Tarık Nejat Dinç
Greenpeace Türkiye Tarım ve Gıda Kampanyaları Sorumlusu