Zonguldak Adliyesi’nden tayini çıkan hâkimler, Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekle uğurlandı. Tayini çıkan adli ve idari yargı hakimleri, hem sevinci, hem de hüznü bir arada yaşarken, gecede plaket verildi. Emirgan Otel’de düzenlenen yemekte sunum yapan Savcı Ali İrfan Yılmaz, şiirleri ile geceye renk kattı. Tayini çıkan hâkimler ise, sırayla söz alırken, bir yandan sevindiklerini, fakat buradaki dostlarından ayrılacakları için de üzgün olduklarını söylediler.

Gecede, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Gürbüz ve Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, konuşmalarında, arkadaşlarının buradan ayrıldığını için üzgün olduklarını ve burada gönül rahatlığı ile gelebilecekleri birçok kapılarının olduğunu söyleyerek, gittikleri yerlerde başarılarının devamını dilediler.

Tayini çıkan adli yargı hâkimlerinden Bekir Yılmaz, yaptığı konuşmada, Zonguldak’ta yalan söylemeyi becerebilen insanların olmadığını ve bu yüzden işlerinin çok kolay olduğunu belirterek, “Zonguldak’a tayinim çıktığında çok düşünmüştüm ve tedirgin olmuştum. Açıkçası buraya gelmeyi de istemiyordum. Fakat buraya geldikten sonra hiç de korktuğum gibi bir yer olmadığını gördüm. Burada arkadaşlıklardan da öte kardeşler edindim. Zonguldak, çok zor bir yer değil, çünkü burada yalan söylemeyi becerebilen insanlar yok. Suçluyu-suçsuzu hemen ayırt edebiliyorsunuz. Bu yüzden de işimiz çok kolaylaşıyor. Arkadaşlar sizlerden ayrılmak çok üzücü, fakat unutmayın ki, Antalya’da da bir kapınız var. O kapı sizlere her zaman açıktır” dedi.

Adli yargıdan tayin olan hâkimler şöyle; Bekir Çelik (Antalya), Gökçe Yıldız (Ardahan), Aile Mahkemesi Hakimi Erdoğan Yavuz (Isparta), Cemile Aslan (Yargıtay Tetkik, Ankara), 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Aykın Özer (Üsküdar).

İdari yargı hakimleri ise şöyle: Tekin Yalım (Vergi Mahkemesi Başkanı, Ankara), Sena Daştan (Ankara), Mustafa Püsküllüoğlu (Mersin), Abdullah Çelik (Mardin).