CHP’den umduğunu bulamayan Muharrem İnce yurt gezisine çıkarken, 2010 yılında Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin başına gelmesi nedeniyle partileşme sürecini askıya alan  Mustafa Sarıgül’ün liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi (TDH) yeniden hareketlendi. Partinin kurucu kadrosu Mustafa Sarıgül’ü ertelenen değişimi gerçekleştirmek üzere göreve davet ederken, bazı kesimlerin de Dürüst Lider Bülent Ecevit’in DSP’si ile görüşmeyi önerdikleri öğrenildi.

TDH’nin kurucuları, Sarıgül’e yaptıkları çağrıda şu ifadeleri kullandılar:

“Türkiye Değişim Hareketi (TDH), 10 yıl önce değişim için yola çıkmış, Türkiye’nin her yerinde yapılanmış ülke genelindeki mitingleriyle büyük heyecan yaratmış bir siyasi harekettir.

İktidar iddiasıyla partileşme sürecine girdiğimiz dönemde ana muhalefet partisinde ilginç  bir şekilde genel başkan değişikliğinin gerçekleşmesi ve gündem olmasından dolayı TDH Lideri  Sayın Mustafa Sarıgül büyük fedakarlık göstererek parti kurmayı ertelemiştir. Ancak beklentiler karşılık bulmamış geçen bu süreçte değişim ihtiyacı daha da artmıştır.

Sayın Sarıgül Belediye Başkanlığı döneminde; marka projeler sorunlara hızlı çözüm bulması yanı sıra ötekisi olmayan anlayışla ülkenin bütününde herkese ve her kesime yaptığı hizmetlerle bilinmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliği ihtiyaç duyduğu bugünlerde Sayın Sarıgül’e ve yönetim anlayışına büyük bir teveccüh vardır. TDH Kadroları olarak kamuoyundaki beklentilerin karşılık bulması için Sayın Sarıgül’ü TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİNİ partileştirip, ertelenen değişimi gerçekleştirmek üzere göreve çağırıyoruz.”