Ereğli Ticaret Lisesi, Avrupa'da bilgisayarlı muhasebe uygulamalarının araştırılması ve incelenmesi konulu projenin ilk adımını Almanya bölgesine gerçekleştirdiği ziyaret ile attı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında Zonguldak Ereğli Ticaret Meslek Lisesi ve yerel ortağı İstanbul M. Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesinde eğitim öğretim gören 30 öğrenci ve 5 öğretmen Avrupa'da Bilgisayarlı muhasebe uygulamalarının araştırılması ve incelenmesi konulu projenin I. Akışı için Almanya'nın Mannheim bölgesinde 20 Ocak 2013- 17 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Projenin temel amaçları kapsamında öğrencilerimiz ilk 3 günlük oryantasyon çalışmalarının ardından sektör gezilerine katılarak proje çalışmaları başlandı.

ÇEŞİTLİ FİRMALARDA STAJ GÖRDÜLER

AB ülkelerindeki iş ortamı ve çalışma koşulları hakkında bilgi edinilmesi amacıyla Almanya'nın sektörünün öncü firmalarından Keskin Tuning ve Dünya'nın en büyük çiftlik ve endüstriyel traktör fabrikası John Deere ziyaret edildiği belirtildi. Konuya ilişkin Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Akışın 2. Haftasında öğrencilerimiz işletmelerde kullanılan muhasebe otomasyon sistemlerinin incelenmesi ve ülkemizdeki sistemle karşılaştırılması amacıyla 3 haftalık staj eğitimine başladılar. Almanya'da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda staj eğitimini gören öğrencilerimiz Bilgisayarlı Muhasebe uygulamalarını yerinde görme ve uygulama fırsatı elde ettiler. AB ülkelerindeki mesleki eğitim ortamlarının ve programlarının incelenmesi amacıyla ortağımız Justus Von Liebig Schule Mannheim mesleki ve teknik eğitim kurumu ile Ludwingshafen bölgesinde yer alan Berufsbildende Schule Wirtschaft meslek okulu ziyaret edilmiştir. Eğitim kurumlarında verilen bilgilerin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin soruları cevaplanmıştır.

KÜLTÜREL GEZİLER DÜZENLENDİ

Projemizin AB ülkelerinin kültürel yapısını tanıma ve uyum sağlama amacının yanı sıra öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirme amacıyla Cumartesi günleri kültür gezileri düzenlenmiştir. Öğrenciler ilk hafta Almanya'nın Heidelberg şehrine, ikinci hafta Fransa'nın Paris şehrine, üçüncü hafta Almanya'nın Frankfurt şehrine ve son hafta Fransa'nın Strasbourg şehrine kültür gezileri yapılmıştır. Öğrencilerimizle yapılan değerlendirme toplantısında projenin amaçları doğrultusunda elde edilecek bilgi ve beceriler, proje katılımcıları tarafından hazırlanacak rapor ve bilgilendirme kitapçığı ile, ülkemizde muhasebe alanında eğitim vermekte olan tüm okullara ve gönderen ortak okulların çalıştığı tüm işletmelere ulaştırılacaktır. Bunun yanında proje detaylarını ve sonuçlarını içeren bir web sitesi oluşturulacaktır. Edinilen bilgi ve deneyimlerin yaygınlaştırılması sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel açığının giderilmesine destek sağlayacaktır.