Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz sürecine, "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" projesi ile dikkati çekiyor. Zonguldak Gençlik Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

 

 

İLK AĞIZDAN ANLATTILAR

"Gençlik ve Spor Bakanlığımızca, 15 Temmuz sürecinde ülkemizin yaşadığı vahim durum karşısında, kahramanlık gösteren vatandaşların o gece neler yaşadıklarını ilk ağızdan halkımıza ve gençlere aktarmaları amacıyla “Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar” projesi Zonguldak'ta gerçekleştirilmiştir.

 

PROTOKOLÜN YOĞUN İLGİSİ

Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve Prof Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Jandarma Komutanı J.Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdür Ahmet Metin Turanlı, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu,, Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, kurumlarımızın il ve ilçe müdürleri, gençlik merkezi üyelerimiz ile vatandaşlarımız katıldı.

 



KUM SANATÇISI DA ÇIKTI

Program ünlü oyuncu İsmail Hakkı moderatörlüğünde 15 Temmuz gecesi Gazileri Yusuf Özgün, Ayla Aşkın’ın yanı sıra 15 Temmuz Şehitlerimizden Cuma Dağ’ın eşi Rukiye Dağ’ın o kara gecede yaşadıklarını anlatarak duygu dolu anlar yaşattılar. Program içerisinde Kum Sanatçısı Veysel Çelikdemir’in 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ayrıca program içerisinde 15 Temmuz’u anlatan kısa videolar izlettirildi.

 



HEDİYELER VERİLDİ

Program sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan Türk Bayrağı Valimiz Sayın Ali Kaban ve konuşmacılara takdim edilirken, protokol üyelerine de çeşitli hediyeler verilmiştir. Valimiz Sayın Ali Kaban tarafından ilimizi temsil eden hediyeler konuşmacılara takdim edilmiştir. Bütçe görüşmeleri nedeni ile programımıza katılamayan milletvekillerimiz Sayın Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu etkinliğimizi tebrik ederek tüm katılımcılara selamlarını iletmişlerdir"