Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), yapılan bir günlük uyarı grevinde Madenci Anıtı?nda yerini aldı.

TEÇ-SEN Zonguldak Şube Başkanı Muhammet Özdemir, yaptığı basın açıklamasında hükümeti eleştirdi.

Bir günlük uyarı eylemine il ve ilçe örgütleriyle birlikte katıldıklarını belirten Özdemir, grev ve toplu sözleşe haklarını aradıklarını belirterek şunları kaydetti:

?BU TARİHİ BİR GÖREVDİR?

?Bugün burada, hak ve emek mücadelesinde tüm sivil toplum örgütleri, kişisel ve kurumsal kaygı ve endişelerden, çıkar hesaplarından uzakta, tek vücut olarak ve tek sesle bulunmak durumundadırlar. Bu tarihi bir görev ve sorumluluktur. Bizler TEÇ-SEN olarak bu sorumluluğun bilincinde, hareket ediyor ve tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Kamu çalışanlarının açlık sınırının altında istihdam edilmesi, Toplu Görüşme masasında memura reva görülen yüzde 2,5'luk zam oranı, enflasyon altında göstermelik maaş artışları, sosyal güvenlik reformu, iş güvencesinden yoksun çalışanlarımız, tedavi giderlerinden pay alınması, norm kadro sisteminin memur ve hizmetliler için yapılmaması, görev tanımlarımızın net olmaması ve en önemlisi hukuk dışı uygulamalar, her yıl olduğu gibi toplu sözleşmesiz ve Grevsiz örgütlenmenin dayatılması ülkemizdeki kamu sendikacılığının içine düşürüldüğü kriz hepimiz tarafından bilinmekte ve yaşanmaktadır.?

?HÜKÜMETLER DEĞİŞSE DE, KAYBEDEN YİNE BİZİZ?

?Kamu çalışanlarının örgütlülüğü önüne konulan engellerin başında gelen toplu görüşme sürecinde yıllardır masaya oturan taraflardan işveren kurulunun yasalara dayanarak diğeri üzerinde yetki kullanması, masanın diğer tarafında oturan memur sendikalarının yetkisizliğine ve etkisizliğine neden olmaktadır. Hükümetler değişse de kaybeden kamu çalışanları olmuştur. Evrensel sendikacılık ilkelerinin olmazsa olmaz unsuru olan grev ve toplu sözleşme hakkının verilmesi için siyasal iktidarlar tarafından herhangi bir irade ortaya konulmadığı gibi bu güne kadar yetkili sendikalar tarafından da ne yazık ki ortaklaşa bir tavır ortaya konulamamıştır. Eğitim çalışanlarının kandırılmasına, aldatılmasına müsaade etmemek adına, örgütlülüğün önünde duran tüm engellerin kaldırılması ve Grevli Toplu İş Sözleşmeli Sendikalar Kanunu?nun bir an önce çıkarılması için bu gün burada işyerlerimizin önünde uyarı grevine tüm il ve ilçelerimizde bulunan teşkilatlarımızla katılıyoruz.?

?HAKKIMIZI KAZANACAĞIZ?

?Her fırsatta demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılacak bir hukuk sistemi tesis etmek için gayret sarf ettiğini söyleyen hükümet yetkililerine buradan haykırıyoruz; uluslar arası sözleşmelerde yerine getirilmek üzere imza altına alınan grevli toplu sözleşmeli sendikalar kanunu niçin hala gündeminizde yok. Niçin bugün burada yaptığımız iş bırakma eylemi yargı içtihatlarıyla legal de, sizin demokrat kafanızla legal değil. Demokrasiyi ve insan haklarını özümsemeden ağızlarında bu kavramı pelesenk edenler unutmasınlar ki özümsemeden yaptığınız her şey size bumerang olarak geri dönecektir. Mücadeleci ve örgütlü çalışanlarla birlikte, haklı davamızda sonuna kadar mücadele ederek, grev ve toplu sözleşme hakkımızı kazanacağız.?