TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi, "Meslek Günleri" etkinliğine Türkiye’nin önemli yüksek öğretim kurumlarında eğitim gören başarılı, TED Tam Eğitim Burslu üniversite öğrencileri katıldı. 

Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, TED Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği, Tıp, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, İşletme, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Psikoloji Bölümlerinde öğrenim gören öğrencileri, YKS öncesi lise öğrencilerine sunum yaparak sorularını yanıtladı.

Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği, tercih yapmayı planladıkları bölümlerin özellikleri, akademik kadrolar, donanım, üniversitelerin kampüs yaşamı, yurt ve sosyal olanaklar gibi konularda farklı farklı seanslarda TED’li öğrencilerle bir araya gelen konuk üniversite öğrencileri, kendi deneyim ve gözlemlerini de aktararak öğrencileri bilgilendi.  Konuk üniversiteliler, etkinliğin ardından kısa bir Ereğli turu sonrasında İstanbul ve Ankara’ya döndüler.