TED Kdz. Ereğli Koleji yazılı gönderdiği açıklamasında,   Uluslararası Oryantiring Federasyonunun (IOF) Dünya Oryantiring Günü olarak ilan ettiği proje çerçevesinde rekor denemesi yapıldığını bildirdi.

“Dünya Rekoru Denemesinde Biz De Varız” başlıklı açıklama şöyle:




“İlklerin okulu olan TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesinin Oryantiring Kulübü, okulumuz coğrafya öğretmeni Selim BAYRAK’ın organizasyonu ve önderliğiyle ERDEMİR Lojmanlar Bölgesinde bu rekor denemesine katkıda bulunmuştur. Daha önce İstanbul Belgrad Ormanları’nda İstanbul Oryantiring Kulübü işbirliğiyle çıktıkları oryantiring yolculuğu dünya rekoru denemesine katılarak devam etmektedir.



Yaptığımız bu etkinlikle daha çok sayıda çocuk ve genci bu sporla tanıştırmak, halk içinde farkındalık uyandırmak, yetişkinlere de bu sporu tanıtmak amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz hem araziyle mücadele etmiş hem de harita okuyup kısa sürede doğru kararlar vererek hedefleri bulmaya çalışmış; mutlu, gülen yüzlerle bu etkinliği tamamlamıştır.

Bizlere bu imkânları sağlayan Vakfımıza ve okul yönetimimize, ayrıca emeği geçen TED Kdz. Ereğli Oryantiring Kulübüne teşekkür ederiz.