Kültür ve sanat alanında Ereğli’de birçok etkinlik gerçekleştiren TED Kdz. Ereğli Koleji Okul Bandosu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resmi görevlendirmenin sorumluluğu ile okul içi ve dışı etkinliklerde aldığı görevleri başarıyla yerine getiriyor.

 

TED Kdz. Ereğli Kolejinde müzik öğretmeni olarak göreve başlayan Uğur Bostancı ile birlikte  üflemeli çalgılar bölümünün açılması ve bu enstrümanların öğrencilere tanıtılıp, grubu kuracak yeterlilik sağlanmasıyla  bando ekibinin ilk temelleri atıldı.  İstiklal Marşı’nı çalacak seviyeye gelen öğrencilerin repertuarına diğer milli marşları ve en popüler güncel şarkıların da eklenmesiyle bandoya olan ilgi arttı.  Okul içi ve okul dışı etkinliklere katılmaya başlayan bando,   ilçenin değişik noktalarında konserler verdi ve  ardından  da Milli Bayramlarda  görev aldı.  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resmi olarak görevlendirilen Kdz. Ereğli TED Koleji Bandosu, şimdi tüm ilçenin yükünü omuzlayarak başarıyla taşımanın gururunu yaşıyor.
 

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul Bandosu Şefi Uğur Bostancı: çalışmalarla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

 

“Bandomuzun öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Çocuklarımıza enstrüman çalma becerisini geliştirme, grupla beraber çalma yeteneğini kazandırma, çok sesliliği öğrenme, grup çalışması becerisini geliştirme, sosyal ve kültürel olarak gelişme, akademik başarıyı artırma, milli duyguları geliştirme gibi alanlarda katkısını gözlemliyoruz. Çocukların ve velilerin memnuniyeti, bandonun yayılarak devam ediyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Müziğe ve özellikle bandoya ilgisi olan yetenekli çocuklarımız için trompet, saksafon (alto ve tenor), trombon  (sürgülü ve pistonlu), tenor horn, yan flüt, klarnet, tuba, suzafon, trampet, zil , davul enstrümanlarının eğitimlerinin verileceği kurslarımız hafta içi ve hafta sonları devam edecek"  dedi.