TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları, coşkulu bir açılış töreni ile yeni eğitim ve öğretim yılına "merhaba" dedi.
Öğrencilerin, velilerin, TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu'nun ve tüm eğitim kadrosunun katılımıyla gerçekleşen açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlköğretim Okulu Müdürü Muhittin Koçal'ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır konuşma yaptı. Bahadır, "TED Zonguldak Koleji Vakfı Okulları, anasınıfından lise son sınıfa kadar sadece akademik başarıyı hedeflemez.
Öğrencilerimizin hepsi Atatürk'ün yaktığı meşalede, ülkemize aydınlık getirecek ayrı birer ışık olarak yetiştirilir. Bizim çocuklarımız, sorgular, araştırır, eleştirir, spor ve güzel sanatlarla yoğrulur ve en önemlisi özgüveni yüksek bireyler olarak hayatta daima başarılı olur" dedi. Başkan Bahadır, bu yılda öğrencilerin daha mutlu ve sağlıklı eğitim almaları için dış alanları baştan aşağı yenilediklerini ve TED'liye yakışır şekilde kullanabilmeleri için ilköğretim binasının içinde tadilatlar yaptıklarını açıkladı.
Yenilikler, tüm veli ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görürken, Bahadır, başarılı bir eğitim dönemi dilekleriyle konuşmasını tamamladı.
2009-2010 SBS 6'ncı sınıflar Türkiye birincisi Ezgi Deniz Alp'e plaketi, Vakıf Başkanı Burçin Bahadır tarafından verildi. Ayrıca başarılı öğrenciye Vakıf Yönetim Kurulu tarafından, dil eğitimi almak üzere İngiltere'ye gönderileceği müjdesi verildi.
Tören, sınıf öğretmeni Gökşin Onat Ergin'in ilk dersi vermesi ve İngilizce Öğretmeni Rima Adnan'ın öğrencilere İngilizce olarak hitap etmesinin ardından, anasınıfı ve ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerinin şiirler okuması, lise birincisi olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Cansu Aydın'ın veda konuşması ve 10'uncu Yıl Marşı ile sona erdi.