Çocuklarımızı ve gençlerimizi  geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı, onlara en iyi eğitim öğretim olanaklarını sunmanın yanı sıra,     çağdaş, mutlu, bilgili, hoşgörülü bireyler ve yurt sevgisiyle dolu bilinçli yurttaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlayan TED Kdz. Ereğli Koleji’nin 15 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan 7. Bahar Şenliği’ne tüm Ereğlililerin davetli olduğu bildirildi.

 

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı’ndan yapılan açıklamada; “okullarımızda Genel Müdürlük görevini yürüten ve uzun bir süre daha aramızda kalacak olan Sayın Sedat Sönmez’in şahsında tüm öğretmenlerimizi ve spor alanında kısa bir süre önce bu görevi üstlenerek büyük başarıya imza atan Genel Müdür Yardımcımız Sayın Berkan Durak ve ekibinin başarılarını takdir ile karşılıyoruz.Gerek öğretim başarılarının gerekse sportif başarıların,TED Kdz.Ereğli Kolejinin misyonu gereği artarak devam edeceğinin inancı içindeyiz.” Dedi.   

 

TED Kdz. Ereğli Koleji’nin geleneksel bahar şenliğine davet açıklaması gönderen TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı, tüm ilçe halkının da bu şenliğe katılabileceğini bildirdi.

Vakıf Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada;  “Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1938 de kurulan Türk Eğitim Derneği,  bilgi ve erişim ağını genişleterek yurdumuzun her noktasında, maddi imkansızlıklar içinde bulunan başarılı öğrencilere ulaşmak eğitim olanaklarını en iyi şekilde taşıyabilmeyi amaçlamıştır” denildi.

 

TAM EĞİTİM BURSU

Bu amaçlarla TED Genel Merkezi’nin “10.000 Genç Meşale Daha       Aydınlık Türkiye” Kampanyası ile Tam Eğitim Bursu verdiğini,  TED Kdz.Ereğli Koleji Okulunda yapılan bu sınavda  başarılı olan         öğrencilerle, sözlü mülakatların yapılacağını ve sonrasın da bu burstan yararlanabileceklerini vurgulayan TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı yazılı açıklamasına şöyle devam etti: 

 

BİR ÇOK BAŞARI KAZANILDI

21. yüzyıldaki değişime ayak uydurabilecek, çağdaş dünyada  rekabet edebilecek, iyi eğitim görmüş genç nesillerin yetişmesi ülkemiz geleceği için büyük önem taşıdığının farkında olan kurumumuz, bu etkinliklerini TED Genel Merkezinin belirlediği hedefler uyarınca ileriki yıllarda da devam edecektir.

TED Kdz.Ereğli Koleji, okulumuzdaki tüm öğrencilerin, öğretimlerinin yanı sıra iyi bir eğitim almaları amaçlanmıştır. Okulumuzdan mezun olan tüm öğrencilerin bir müzik aletini çalabilmeleri, bir eseri takip edebilmeleri, bir spor dalını kurallarıyla yapabilmeleri sağlanmıştır.

 

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Öğrencileri 2008-2009 Öğretim Yılında girdikleri sınavlarda büyük başarılara imza atmışlardır. Liseden mezun olan öğrencilerimizden, 39 öğrenci Fen Bilimleri alanında (12 Tıp, 25 Mühendislik, 1Eczacılık,1 Kimya), 24 öğrenci TM alanında (Yönetim Bilişim Sistemleri 1, İktisat 4, Psikoloji 1, Uluslar Arası İlişkiler 1, Turizm İşletmeciliği 1, Hukuk Fakültesi 1 Antropoloji 1, Ekonomi 2, Arkeoloji 1,Ticaret ve Finansman 1, İşletme 3 Kamu Yönetimi 1, Türk Dili ve Edebiyatı 1Sağlık Kurumları İşletmeciliği 1, Dış Ticaret 1, Y.O. Dış Ticaret 1,Y.O. İşletme Yönetimi 1) eğitimi almaya hak kazanmışlardır.

 

Bu başarılar okulumuzu, tüm TED Okulları arasında en üst sıralarda yer almamızı, özelikle öğrencimiz Çağatay Kerem Dönmez Fen Bilimlerinde 23 TED Okulu öğrencileri arasında ilk sırayı alarak TED Prof.Dr. Rüştü Yüce Başarı ödülünü almış, hem de Türkiye genelinde dereceye girerek bizleri gururlandırmıştır.

 

SÖNMEZ VE DURAK’A ÖVGÜ

TED Kdz.Ereğli Koleji Öğrencileri (İlköğretim Okulu) Voleybol da Yıldızlar Türkiye 2. olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.

Bu başarılarda emekleri olan, okullarımızda Genel Müdürlük  görevini yürüten ve uzun bir süre daha aramızda kalacak olan Sayın Sedat Sönmez’in şahsında tüm öğretmenlerimizi ve spor alanında kısa bir süre önce bu görevi üstlenerek büyük başarıya imza atan Genel Müdür Yardımcımız Sayın Berkan Durak ve ekibinin başarılarını takdir ile karşılıyoruz.Gerek öğretim başarılarının gerekse sportif başarıların,TED Kdz.Ereğli Kolejinin misyonu gereği artarak devam edeceğinin inancı içindeyiz.      

 

ÖĞRETMEN SEMPOZYUMUNDA MİSYON ÜSTLENDİ

Biz Vakıf olarak özelikle eğitim alanında yaşanan rekabetin, okulların kurum kimliğini kazanmasında, eğitim ve öğretim kalitesinin artmasında, öğretmenlerimizin gerek donanımlarının gerekse yaşam standartlarının artmasına olumlu katkıları olacağı inancındayız. Nitekim kurumumuz, bu konuda özelikle de öğretmenlerimizin eğitimi konusunda büyük bir misyon üstlenerek, katılımın her yıl arttığı Öğretmen Sempozyumlarını yapmakta ve gelecek yıllarda da bunu yapacaktır.

 

EĞİTİMDE REKABET

Vakfımız, okullar arasındaki rekabetin, öğrenci ve velilere sunulan hizmete,öğrencilerin eğitim, sosyal ve spor alanındaki başarılarına, okulların sosyal sorumlulukları gereği bulundukları il veya ilçeye verdikleri ile olması gerektiği inancındadır ve herkesinde bu şekilde davranması gerektiğini düşünmektedir. Zira eğitim alanındaki rekabetin bu düzeyin altında yapılmasının tüm okullara, zarar vereceğini göz ardı edemeyiz. 

Tüm halkımızı, okulumuzda geleneksel olarak yapılan ve bu sene 7. yapılacak olan Bahar Şenliğine katılmalarını, bu vesile ile okulumuzun eğitim ve öğretime ilişkin fiziki şartlarını yerinde ve ilk ağızdan görmeleri ve öğrenmeleri, okulumuzda verdiğimiz eğitim ve öğretim sonucu çocuklarımızın edindiği kazanımlarını yerinde görmeleri için ve çocuklarımızla daha doğrusu 21.yüzyılın değerleriyle birlikte güzel bir gün geçirmeleri için TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Okullarına davet ediyoruz.