TED Eko Kulübü öğrencileri Greenpeace’in “Yavru Balık Etkinliği” için balık pazarındaki ve limandaki balıkçıları ziyaret ederek bu etkinlik ile ilgili açıklama yaptılar. Bu ziyarette tezgâhlardaki balıkların boy ölçümlerini yaptılar. Türkiye’de avlanması ve satılması yasal olan balık boylarına uyulduğunu gördüler. Bu projeden; yanlış avlanma kadar denizlerdeki kimyasal kirliliğin de balık çeşidini ve sayısını olumsuz etkilediğinin farkına varan TED Eko Kulübü öğrencileri, ayrıca “Yavru Balık Kampanyası”na destek için ilgili kuruluşlara göndermek üzere imza toplamaya başladılar.

TED Eko Kulübü öğrencilerinin yapmış olduğu bilgilendirme şu şekilde:

“Biz TED Kdz. Ereğli Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri olarak. Greenpeace’ in yavru balıkları kurtarma kampanyasını desteklemek amacıyla bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz.

Tezgâhtaki balıklar giderek küçülüyor ve denizlerde de balıklar azaldıkça daha çok yavru balık avlanıyor ve satılıyor. Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek. Oysa hala zaman var. Büyük balıkların yüzde 10’u hala hayatta, balıkların yüzde 40’ı hala denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek yarın her şeyi düzeltebiliriz.

Eyleme katılın! Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışının engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin. Denizlerden vazgeçmeyin!

Desteğiniz için çok teşekkür ederiz.

Not: Yavru balık kampanyasına destek veren herkes “KIRMIZI TELEFON “

( 0212 377 03 50 ) u arayarak Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na ulaşabilir.