TED Kdz.Ereğli Koleji, 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerine kariyer planlaması, meslek tanıtımı ve meslek seçiminde dikkat edilecek hususlar konusunda 5 Mart 2010 Cuma günü saat 9.00-12.30 arasında lise binasında 18 mesleği tanıtan üç oturum ve oturumlar sonucunda yapılacak bir  paralel oturumdan oluşan meslekler sempozyumu düzenleneceğini açıkladı.

Sempozyuma TED Kdz. Ereğli Koleji mezunu olup şuan üniversitelerde okuyan ve kariyer sahibi kişiler konuşmacı olarak katılacağını belirten okul yönetimi şu açıklamayı yaptı. ?Amacı, öğrencilerimize meslekleri çeşitli yönleriyle tanıtarak, lise yaşamları sonunda seçecekleri meslek dalında doğru karar verebilmelerine rehberlik etmek olan etkinliğe 37 konuk konuşmacı olarak katılacaktır. Öğrencilere uygulanan anketle saptanan 18 mesleğin her biri için ayrı bir oturum hazırlanarak yapılan uygulamada,  bir üniversite öğrencisi ve o meslekte çalışan kişiler tarafından, bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımı yapılacaktır. Öğrenciler de tanımak istedikleri meslekler hakkındaki bilgileri, o mesleklerde deneyimli kişilerden alarak bilgi sahibi olacak ve sormak istedikleri sorularda yetkin kişilerden cevap alabileceklerdir. Sempozyum paralel oturumların ardından yapılacak bir panelle sona erecektir. Bahadır Uyarer, Atilla Koç (İktisat), Emre Anduv, Salim Kiracılar (İşletme), Ceren Aksoy (Uluslar arası İlişkiler) Gökhan Pamuk (Uluslar arası Ticaret), Dilara Bozkuş, Ayşegül Özgen, Kaan Fidan, Gaye Baycık (Hukuk), Uğur Acar, Onur Aygenç (Moda Tasarım), Ersoy Kof, İlkay Nişancı, Sezen Yüce (Basın Yayın), Bülent Cengiz, Cüneyt Onat (Metalurji Malzeme Müh.) Çağrı Erdoğan (Bilgisayar Yazılım Müh.), Özgür Atsan, Mehmet Mandı, Burçin Yılmaz (Makine Müh.), Selahattin Okur, Aydın Azman (Elektrik-elektronik müh.) Ali Şanlı (Gemi İnşaat Müh.) Hande Ceylan, Fatih Oğuz (Mimarlık-Grafik Tasarım), Pınar Baycık (Diş Hekimliği), Müge Onat (Eczacılık) Barbaros Tabak, Zeynep Pestilci (Tıp)

Panel Konuşmacıları ise  Tuğser Arabacıoğlu (Mimar), Prof. Dr. Hakan Akıncıbay (Diş Hekimi), Deniz Öztoygar (İç Mimar), Nezih Manavoğlu (Gemi Brokeri), Hakan Fidan (Kimya Mühendisi)