Zonguldak’ın köklü eğitim kurumu olan TED Zonguldak Koleji Lisesi öğrencileri, 2008–2009 dönemi ÖSYS sonuçlarında büyük başarı gösterdi. ÖSYS Sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerden 34’ü dört yıllık lisans programına yerleşirken, 1 öğrenci de 2 yıllık önlisans programına yerleşmeye hak kazandı. Son yıllarda her alanda atılım içinde olan TED Zonguldak Koleji Öğrencilerinin başarı oranının %88'e ulaşması veliler ve okul yönetimi tarafından sevinçle karşılandı.

ÖSYS sınav sonuçlarını değerlendiren TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır, öğrencilerin gösterdiği başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu sınav sonuçları “TED’li olmak ayrıcalıktır” sloganımızın ne kadar yerinde olduğunun açık bir göstergesidir” dedi.

Vakıf Başkanı Burçin Bahadır açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Üniversite sınav sonuçları sonucunda büyük başarı gösteren okulumuz öğrencilerini kutluyorum. TED ruhunu özümsemiş pırıl pırıl gençler olarak, sadece akademik başarının değil, sosyal, kültürel ve sportif olgunluğun da ayrı birer örneği olan öğrencilerimiz aldıkları ayrıcalıklı eğitimin karşılığını vermişlerdir. Tüm gençleri kutluyorum. En değerli varlıklarını bizlere emanet eden velilerimize de teşekkür ediyorum. Yıl boyunca özveriyle çalışan eğitim kadromuzla başarıya ulaştık. Bizim hedefimiz her yıl bir önceki yıldan daha başarılı olmaktır. Okulumuz dinamik eğitim kadrosuyla Zonguldak’ta nitelikli ve ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Her sene çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığını almak bizleri gururlandırıyor.”

Sınav sonuçlarına göre birçok tam burslu Tıp, Hukuk, Eczacılık ve Mühendislik dalları da dâhil olmak üzere 35 TED Zonguldak Koleji Lisesi Mezunu üniversiteye yerleşti. %88’e ulaşan bu başarı oranı TED Zonguldak Koleji’nin her yıl yükselttiği başarı çıtasını daha da yükseğe çıkarttığının göstergesi olarak değerlendirildi.