TED Kdz.Ereğli Koleji Lisesi 2013-2014 mezuniyet töreninde okulun kurucusu Ahmet Orhan Oğuz’a TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Başkanı Celal Bozkuş tarafından okulun şilti verilerek emeklerinden ötürü teşekkür edildi. 

 

30 Sene önce gıda ambarında kurdukları TED Koleji’nin bu noktaya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden hayırsever işadamı Ahmet Orhan Oğuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Mutluyum, 30 sene oldu okulu kurduk. Bir gıda ambarında ortaokulu açarak başladık bu işe. Ortaokulu orada açtık 3 sene emeğim var, 3 sene ama iyi mücadele ettik ve TED Kolejini buraya taşıdık. Gıda ambarında açtık şu durumu görmek bizler için son derece mutluluk verici.

 

TED ile bugüne kadar hiç ilgilenmedim hiç davet te almadım unutulduk, sağ olsun Celal Bozkuş davet etti, geldik. Gelmez miyim, benim burada büyük emeğim var. Ben eğitime gönül verdim, bu iş para ile pul ile olmaz. Şimdi üçüncü okul binasını yapıyoruz Bağlık Mahallesi’ne ama pişmanım keşke bir lise yapsaydım. Hep küçük okul yaptım, büyük okul yapmadım. Orada küçük okul dar geldi ikisini birleştireceğiz, bin 200 öğrencimiz var, sığmıyor önümüzdeki sene nasip olursa temelini atacağız. Bundan sonra hedefimiz lise. Şu durumu gördüm, gençlerimizi gördüm. Belki beni daha önce davet etselerdi lise fikrim daha önce yerine getirebilirdim”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)