TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi, 2008–2009 öğretim yılı lise mezuniyet töreni, lise binası bahçesinde TED Yöneticileri, öğrenci velileri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Coşkulu bir sunumla gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi Genel Müdürü Sedat Sönmez günün önemini belirten konuşmasında hem öğretmenlere hem öğrencilere hemde velilere seslendi.

 

AKIL VE VİCDANLARINI

ÖZGÜRLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIk

Sönmez konuşmasında, “TED Kdz.Ereğli Kolejinden mezun olan diplamasına sahip binlerce başarıl ı insan var. Bu nedenledir ki TED Kdz.Ereğli Kolejinin mezuniyet törenleri bir başka anlamlıdır yavaş başlar yoğun coşku ile sona erer. Öğrencilerimizin akıllarını ve vicdanlarını özgürleştirmeye çalıştık bunu ne kadar başardık öğrencilerimizi hayatta göreceğiz. Bugüne kadar tüm TED kurumlarının mezunlarında gördüğümüz ışığı onlarda da göreceğiz, bundan eminim” görüşlerine yer verirken velilere gösterdiği ilgiye de teşekkür ederek, “Bu pırıl pırıl çocuklarımızla bir ömür boyu gurur duyarsınız, onlardan desteğinizi eksik etmeyin” dedi.

 

AYRICALIĞINI GÖRECEKSİNİZ

Ardından TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı adına Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bakkaloğlu yaptığı konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Yaşantınızda yeni bir döneme başlayacaksınız, lise yaşantısı insanın şekillendiği ileriyi temellendirdiği bir yaşamdır. Köklü mazisi ile iyi bir vatandaş ve çağdaşlığa layık bireyler yetiştiren bir kurumun üyesisiniz. Bunun ayrıcalığını tüm yaşamınızda göreceksiniz. Üniversite yaşamınıza adım atarken günümüzü bilgi ve teknoloji çağını unutmadan adım atmanızı öneriyorum. Bilgi paylaşımının bu kadar hızlı olduğu bir dönemde koşar adım ilerlemeniz gerekiyor. Çağın gerektirdiği adımlara atacağınız inanıyorum” sözleri ile düşüncelerini açıkladı.

 

ÇAKIROĞLU’NA PLAKET

Törende, uzun yıllar vakıfta çalışarak eğitim ve öğretime katkıda bulunan İhsan Çakıroğlu’na anı plaketi Vakıf Başkanı Celal Bozkuş tarafından verildi. Öğretmenleri temsilen yapılan konuşmayı da Matematik Dersi Öğretmeni Başak Atalay yaptı. Konuşmaların ardından herkesin heyecanla beklediği okul dereceleri açıklandı: Okul birincisi Çağatay Kerem Dönmez, okul ikincisi Tankut Uzun ve okul üçüncüsü Cansu Yılmaz, TED Genel Merkezi tarafından gönderilen beratı ve başarı belgelerini  TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bozkuş’un elinden aldı.

KEPLERİNİ ATTILAR

Mezun olan öğrencilere TED Yöneticileri tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler mezuniyet coşkusunu keplerini atarak aileleri ile bu heyecanı doyasıya yaşadılar. Törenin son bölümünde ise öğrenciler, öğretmenler, TED yöneticileri ve veliler kokteylde günün ve yılın değerlendirmesini yaparken mezun öğrencilerde mini bir konser verdi.