Türk Eğitim Derneği (TED) Karadeniz Ereğli Özel Koleji öğrencileri, Modern Halk Dansları Festivali kapsamında davet aldıkları  Makedonya'ya gidiyorlar.

 

Makedonya'da gerçekleştirilecek bu önemli organizasyona katılarak hem ilçemizi hem de ülkemizi temsil edecek olan TED Koleji'nin İlköğretim Okulu Müdürü Nilay Hanlıoğlu ve Sosyal Etkinlikler Zümre Başkanı Burçak Güzeltepe, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ederek organizasyonla ilgili bilgiler verdiler.

 

Belediye bu konuda şu açıklamayı yaptı:

 

Okul Müdürü Hanlıoğlu, Makedonya'da yapılacak Modern Halk Dansları Festivali'ne TED Vakfı Karadeniz Ereğli Özel Koleji olarak davet edildiklerini ve bu önemli organizasyonda ilçemizi temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Makedonya'ya 40 kişilik bir grupla gitmeyi düşündüklerini söyledi. 8 gün sürecek olan yolculuk için de Posbıyık'tan destek isteyen Hanlıoğlu; … Makedonya'daki festivale İstanbul'dan hareket ederek Yunanistan üzerinden gideceğiz. Yunanistan'da bir gün konakladıktan sonra Makedonya'ya geçeceğiz. 4 gün sürecek olan festivalin sonunda da bu kez Bulgaristan üzerinden ülkemize dönüş yapacağız…, dedi. Dönüşte bir gün de Bulgaristan'da konaklayacaklarını kaydeden TED Vakfı Karadeniz Ereğli Özel Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Nilay Hanlıoğlu, grubun yurt dışına gri pasaportla çıkacağını ve bu pasaportların hazırlanması için de kanunen Belediye Başkanlığı makamının onay belgesi vermesi gerektiğini hatırlattı.

 

TED öğrencilerinin böylesine önemli bir organizasyona katılarak Karadeniz Ereğli'yi temsil edecek olmalarından dolayı onlar kadar mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, öğrenciler ve öğretmenleri için her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasında, Makedonya'da Karadeniz Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığı öğrencilerin, bu yıl 20.si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde de güzel etkinlikler gerçekleştirmelerini beklediklerini ifade etti.

 

4 gün sürecek olan Modern Halk Dansları Festivali'ne katılacak olan TED öğrencileri için, ilçenin tanıtımının en iyi şekilde yapılabilmesine katkı vermesi amacıyla Karadeniz Ereğli'yi sembolize eden hediyeler ve argümanlar da Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanacak.