TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Lisesi'nin 20-24 Kasım tarihlerinde aralarında Koç Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, TED Ankara, Eyüboğlu Koleji?v.b gibi özel okullarınında bulunduğu ve Robert Koleji'nde düzenlenmiş olan EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) Türkiye 6. Ulusal Seçim Konferansı'na katıldığı bildirildi.
TED Zonguldak Koleji Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Pelin Onuk Kapkaç, TED Koleji'nin katılmış olduğu konferans hakkında verdiği bilgide şunları kaydetti:
 "Konferans; her biri farklı konuları tartışacak 10 farklı komiteden oluşuyordu. Her bir delege kendine bir komite seçip, çalışmalarını bu yönde sürdürmüştür. Komiteler 2 gün süreyle oturumlarda, konularını tartışmışlar ve çözüm önerileri ve alınan kararları Genel Kurula sunmuşlardır. Öğrencilerimiz gerek komite çalışmalarında, gerekse sunumda oldukça başarılı bir performans sergilemişlerdir.
Konferansın dili İngilizce olup, böylesine önemli bir platformda delegelerimizin İngilizce'yi ustalıkla kullanabilmeleri, komite konseyi tarafından takdirle karşılanmıştır.
Konferans süresince vurgulanan bir başka konu "Farkındalık" olmuştur: Sınırlar arası farkındalık, uuslararası konulara bakış açısı, uluslararası platformda Türkiye'nin yeri ve önemi? Konferans, boğaz turu ile yenen akşam yemeği ile sonlandırılmıştır. Delegeler böyle güzel bir deneyim sonucunda bir sonraki sene, İstek Vakfı Semiha Şakir Özel Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek EYP Konferansında buluşmak üzere ayrılmışlardır.
Türkiye'nin geleceğine şekil verebilecek konuların tartışıldığı, seçkin okullardan katılan delegelerle aynı platformda buluşmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Okulumuzu bu platformda temsil eden tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz."