Müzeler Haftası dolayısıyla TED Koleji öğrencileri lise binasında oluşturulan Etnografya Müzesi’ni öğretmenler eşliğinde gezerek bilgilerini pekiştiriyorlar.

Müze hakkında bilgi aldığımız Lise Tarih Öğretmeni Sevilay Karasakal TED Kdz.Ereğli Koleji’nin Türkiye’de çok az okulda bulunan bir etnografya müzesine sahip olduğunu belirterek “Müzemiz yaşayarak öğrenme konusunda çok sık kullanılan bir yardımcı eğitim materyali işlevi de görmektedir. Tarih öğretmenlerinin rehberliğinde müzeyi gezen öğrenciler değişik bilgiler öğrenmekte ve merak ettikleri soruları sorabilmektedirler. Öğrencilerin tarihi eserlere olan ilgisini canlı tutmakta çok yararlı olduğunu düşünmekteyiz” dedi
Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Tarih öğretmenlerinden aldığımız bilgilere göre lise binasının giriş katında yer alan müze iki yıl önce oluşturulmaya başlanmış ve geçen zaman içinde yeni eklenen eserlerle giderek zenginleşmiştir. Müzede 200’den fazla eser sergilenmektedir. Sergilenen eserler arasında tarım araçları (döven, yaba, dirgen, el değirmeni…) mutfak eşyaları (tabak,  çatal-kaşık, sini, sofra altlığı, çay-kahve takımları…), silahlar (süngü, tabanca, kılıç,  bıçak…) müzik aletleri (tef, pikap…) aydınlatma araçları (lambalar, mumluklar…) gibi çok değişik eserler vardır.
Müzede sergilenen eserlerin büyük kısmı yıllardır etnografik eserler toplayan ve topladığı bu eserleri Atatürk Kültür Merkezi’nde de sergilemiş olan Endüstri Mühendisi ve Makine Konstrüksiyon Uzmanı Suat Önder’e aittir ve sergilenmesi amacıyla okulda hazırlanan bölüme getirilmiştir. Sayın Suat Önder, Kültür Bakanlığından koleksiyoncu belgesine sahiptir ve amatör bir ruhla, herhangi bir çıkar kaygısı taşımadan antikalaşan eserlerin koleksiyonu ile uğraşmaktadır. Müzede sergilenen eserlerin bir kısmı ise öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından getirilmiştir. Müze her geçen gün yeni eserlerin getirilmesi ile zenginleşmektedir.  En son yaklaşık 130 yıllık bir baskı makinesi müzede sergilenen eserler arasına girmiştir.