TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı, öğrencilerin kaderlerinin sadece 180 dakikalık bir sınavla belirlenmesinin yanlışlığı ve buna alternatif olarak neler yapılabileceği konusunda 24 Mayıs Pazartesi günü saat 11:30'da basın toplantısı düzenledi.
Konu ile ilgili TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: "Ted Kdz. Ereğli Koleji Vakfı olarak, 24.05.2010 tarihinde saat 11.30 da "HAYAT 180 DAKİKA MI? " başlığında, öğrencilerin kaderlerinin sadece 180 dakikalık bir sınavla belirlenmesinin yanlışlığı ve buna alternatif olarak neler yapılabileceği konusunda basın toplantısı yapılacaktır.  Aynı basın toplantısı Ankara TED Genel Merkezi başta olmak üzere 22 TED Koleji ile birlikte eş zamanlı olarak yapılacaktır. Bu toplantıda TED Genel Merkezinin, OGS ve YGS'ye ilişkin tespitlerini, eleştirilerini ve önerilerini içeren raporu da siz sayın basın mensuplarıyla paylaşılacaktır.
Bu nedenle sizleri 24.05.2010 tarihin TED Kdz. Ereğli Koleji İlköğretim Binasında Saat 11.30 da yapılacak olan Basın Toplantısına davet ediyoruz."