TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen, Kdz.Ereğli'deki ilköğretim okullarının, 5., 6., 7. ve 8. sınıflarının katıldığı Matematik-Fen Olimpiyatı  yapıldı.

TED Özel Lisesi binasında gerçekleştirilen sınava ilçemiz devlet okullarından 400 öğrenci ve her öğrencinin kendi okulundaki matematik dersi öğretmenlerinden 60 matematik dersi öğretmeni katıldı. Aynı gün, TED Koleji'nde misafir olan danışman matematik öğretmenleri, Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu'nun Matematik Eğitimi konulu seminerini izlediler. Her sınıf düzeyinde ilk üç dereceye girecek olan öğrencilerin belirleneceği sınav soruları TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Okulları Matematik-Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Rıfat İlhan başkanlığında matematik ve fen bilgisi dersleri öğretmenleri tarafından hazırlandı. Büyük bir titizlikle hazırlanan sınav organizasyonunda TED Koleji öğretmen ve öğrencileri görev yaptı.
28 Mart 2012 Çarşamba günü ödül töreni ile sonuçlanacak olan Matematik-Fen Olimpiyatı ilçemizde, matematik ve fen derslerine duyarlılığı artıran bir sosyal etkinlik çalışması olarak gelenekselleşme yolunda başarılı bir adım oldu.