TED Kdz. Ereğli Koleji Meslekler Sempozyumu, TED Kdz. Ereğli Koleji Mezunlarının, öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.   9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerinin kariyer planlaması, meslek tanıtımı ve meslek seçiminde dikkat edilecek hususlar konusunda 18 mesleği tanıtan üç oturum olarak yapılan sempozyum;  Mimar  Tuğser Arabacıoğlu, Diş Hekimi Hakan Akıncıbay, İç Mimar Deniz Öztoygar, Kimya Mühendisi Hakan Fidan ve Gemi Brokeri Nezih Manavoğlu?nun konuşmacı olarak katıldığı panelle sona erdi.

Sempozyuma TED Kdz. Ereğli Koleji mezunu olup şu an üniversitelerde okuyan ve kariyer sahibi olan kişiler, bir zamanlar oturdukları sıralarda oturan öğrencilere sunumlarını yaparken duygulu anlar yaşadılar. TED?li olmanın ayrıcalığını her zaman yaşadıklarını söyleyen mezunlar, meslek hayatları boyunca TED?in manevi gücünden çok yararlandıklarını belirttiler.

Öğrencilere uygulanan anketle saptanan 18 mesleğin her biri için ayrı bir oturum hazırlanarak yapılan uygulamada,  33 konuşmacı söz aldı. Bir üniversite öğrencisi ve o meslekte çalışan kişiler tarafından, bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımı yapıldı. 

TED yöneticileri, amacı; meslekleri çeşitli yönleriyle tanıtarak, öğrencilerin lise yaşamları sonunda seçecekleri meslek dalında doğru karar verebilmelerine rehberlik etmek olan etkinlikte emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Oturumlardaki konuşmacılar: Bahadır Uyarer, Atilla Koç (İktisat), Emre Anduv, Salim Kiracılar (İşletme), Ceren Aksoy (Uluslar arası İlişkiler) Gökhan Pamuk (Uluslar arası Ticaret), Dilara Bozkuş, Ayşegül Özgen, Kaan Fidan, Gaye Baycık (Hukuk), Uğur Acar, Onur Aygenç (Moda Tasarım), Ersoy Kof, İlkay Nişancı, Sezen Yüce (Basın Yayın), Bülent Cengiz, Cüneyt Onat (Metalurji Malzeme Müh.) Çağrı Erdoğan (Bilgisayar Yazılım Müh.), Özgür Atsan, Mehmet Mandı, Burçin Yılmaz (Makine Müh.), Selahattin Okur, Aydın Azman (Elektrik-elektronik müh.) Ali Şanlı (Gemi İnşaat Müh.) Hande Ceylan, Fatih Oğuz (Mimarlık-Grafik Tasarım), Pınar Baycık (Diş Hekimliği), Müge Onat (Eczacılık) Barbaros Tabak, Zeynep Pestilci (Tıp)

Panel Konuşmacıları ise  Tuğser Arabacıoğlu (Mimar), Prof. Dr. Hakan Akıncıbay (Diş Hekimi), Deniz Öztoygar (İç Mimar), Nezih Manavoğlu (Gemi Brokeri), Hakan Fidan (Kimya Mühendisi)