Alaplı'da prostat ve bağırsak kanseri teşhisi konuşan 6 torun 5 çocuk babası inşaat işçisi Musa Ateş (55)  tedavi olabilmek için yardımseverlerden maddi destek bekliyor.

İlçe merkezinde yaşayan 6 torun sahibi Musa Şen, 2 yıl önce prostat kanseri teşhisiyle konulmasını ardından Ankara'dan ameliyat oldu. Hastalığını ilerlemesini ardından kanser kalın bağırsağına sıçradı.

Bir böbreği alınan Ateş, maddi imkansızlıklardan dolayı tedavini yaptırmadığı ve günden güne hastalığını ilerlediğini söyledi.

Ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini ifade eden Ateş, "İnşaatlarda çalışarak geçimi sağlıyordum. 2015 yılında rahatsızlaşarak hastaneye gittim. Bana prostatımda kist olduğunu ameliyat olmamı söylediler. Ameliyat olduktan sonra bir türlü düzelemedim. Kist kalın bağırsağa sıçramış beni Ankara sevk ettiler. Orada da 4 kez kapalı ameliyat oldum.Ondan sonra büyük ameliyat daha yaptılar. Çalışamadım bankadan kredi çekmiştim. Tedavimde yarım kaldım. Sigortam da yoktu. Bu hastalık zengin hastalığı paran varsa hastalığın bir şekilde tedavi edebiliyorsun.Devletimizden vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. "diye konuştu.

Eşi Yüksel Ateş ise eşinin iyileşmesi için hergün dua ettiğini belirterek, "Ankara ameliyat olduktan sonra hastalığı kalın bağırsağına sıçramış sigortası da olmadığı için tedavisi yarım kaldı.Sigortaya 4 Bin 800 TL borcumuz var.Eşimin iyileşmesini torunlarıyla birlikte oynamasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden yardım bekliyorum." dedi.

 

(AA)