Göreve gelmesi durumunda belediyenin gelir gider hesaplarını aylık kamuoyuna açıklayacağı sözünü tutan Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu, Ekim ayı rakamlarını kamuoyuna duyurdu.

Çimenoğlu, "Hedefimiz; ilk bir yıl içinde piyasaya olan borçları bitirerek, ikinci yılda yapmayı planladığımız temel hizmetlere kaynak ayırabilmektir. 2010 ve sonraki yıllar için. ilçemizin temel sorunlarını çözmeye ve hizmete dayalı çalışma programımızı gerçekleştirebilmek için, ilk yıl hedefimizin ağırlığını oluşturan Belediyemizin ekonomik yapısını, sağlam temeller üzerine oturtma zorunluluğumuz vardır?

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yerel seçim ler öncesi göreve gelmesi durumunda şeffaf belediyeciliği uygulayacağı sözünü tutmaya devam ediyor. Alaplı Belediyesi'nin 2009 yılı Ekim ayı mali gelir gider tablosunu açıklayan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, uygulanan tasarruf tedbirleri, alacakların tahsilinin hızlandırmaya dönük politikanın belediye bütçesine olumlu yansıdığını belirtti.

EKONOMİDE OLUMSU SEYİR

01 Ekim-31 Ekim 2009 tarihleri arasını kapsayan 2009 yılı Ekim ayı mali (gelir-gider) tablomuzda, toplam gelirlerimiz 739 bin 899 Türk Lirası olarak gerçekleşmiş; buna karşılık değişik gider kalemlerinde 737 bin 899 Türk Lirası ödeme yapılmış; bütçe giderlerinin toplamı da 807 bin 855 Türk Lirası olarak gerçekleştiği açıklandı. Çimenoğlu yaptığı açıklamasında, "Göreve başladığım 3 Nisan 2009 tarihinden bu yana uyguladığımız "tasarruf tedbirleri" ve bir taraftan piyasaya olan borçlarımızı ödemeye; diğer taraftan alacaklarımızın tahsilini hızlandırmaya dönük ekonomi politikamız; Belediyemiz bütçesine olumlu yansımalarını sürdürmüştür.

BİLBOARDLAR ve İNTERNETTEN DUYURULACAK

Önümüzdeki aylar için de; bütçe verilerimizdeki olumlu seyrin devam edeceğini tahmin etmekteyiz. Hedefimiz; ilk bir yıl içinde Belediyemizin piyasaya olan borçlarını bitirerek, ikinci yılda yapmayı planladığımız temel hizmetlere kaynak ayırabilmektir. 2010 ve sonraki yıllar için planladığımız; ilçemizin temel sorunlarını çözmeye ve hizmete dayalı çalışma programımızı gerçekleştirebilmek için, ilk yıl hedefimizin ağırlığını oluşturan Belediyemizin ekonomik yapısı nı, sağlam temeller üzerine oturtma zorunluluğumuz vardır. Ekonomik yapı üzerine kurulu ilk yıl hedefimizin gerçekleşmesi; ikinci ve sonraki yıllardaki çalışma programı planlarımızın gerçekleşmesinde en önemli unsur olacaktır. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi, geçtiğimiz ayın mali tablosu da; bilboardlar, Belediyemizin web sitesi ve diğer kitle araçlarıyla kamuoyunun bilgisine sunulmuştur"