Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de yaşama gözlerini kapattığı saat olan 09.05’de bu ülkenin aydınlık insanları her zamankinden daha çok “Özlüyoruz” duyguları ile Ata’sını andı.



Türk Eğitim Derneği (TED) Kdz. Ereğli Koleji’nde düzenlenen anma törenine ise “İzmir Marşı” damgasını vurdu.  TED Koleji’nin 3. Sınıflarının düzenlediği anma töreni “Bir türkü söylüyorum gök mavisi/ yıldızlar dolar içime/ Dağ başını duman almış/ uğuldayan rüzgar dinmiş, kesilmiş cihanın nefesi/ Dokuzu beş geçe Dolmabahçe’de/ Kemal’in uyuyakalmış” sözleri ile başladı.




Tören sunucunun “Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine sadakât gerekir” düşüncesinden hareketle O’nun maddi varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O’nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görmeliyiz” anlamlı sözleri alkışlandı.




Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ülkü Ateş yaptı. Velilerin de eşlik ettiği İzmir Marşı’nın ardından 10 Kasım oratoryası seslendirildi. Efelerin zeybek oynayışı ile sona eren töreni şu şiir bitirdi:

“Hiç dinlenmeden yürüyecek gençlik izinde,

Sen varsın Türkiye’nin kışında, baharında, yazında

Bir sevda gibi hep tütersin başımda,

Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyen sesinle.