TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Lisesi Yabancı Diller Bölümü tarafından organize edilen ve Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ile Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen “1’inci Gençlik Parlamentosu”, öğrencilerin kendilerini İngilizce ifade etme şansı tanıyarak, yeni dostlukların oluşmasına fırsat yarattı. 
Parlamentonun açılışına; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, Şube Müdürleri Mehmet Duyar ve Celil Demirci, TED Zonguldak Koleji Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır, Lise Okul Müdürü Ali Fuat Soydaş, İlkokul ve Ortaokul Müdür Vekili Gülhan Kahyaoğlu, Okul Aile Birliği ve öğretmenler ile delegeler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, açılış konuşmasında, yabancı dil öğreniminin önemini vurgulayarak, komitelerde görev alan delegelere destek verdi. 
TED Koleji’nden yapılan açıklamada, “Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye’de düzenlenen Gençlik Parlamentosu, genç beyinlerin kişisel gelişimlerini ön planda tutabilme, kendilerini ifade edebilme, analitik düşünebilme ve çözüm üretebilme amaçları ile gençlerin pratik ve geliştirici öğrenim deneyimlerinde bulunmalarına destek sağlıyor. Konuşma dili İngilizce olan parlamento, geleceğin vatandaşları olarak gençlerin kendi kültürlerinin ve diğer kültürlerin düşünce ve karakterlerinin farkında olmalarını, farklılıklarına saygı duyma ve kamu yararı için ortaklaşa çalışmalarını hedeflemiş olup amacına başarı ile ulaştı. 
Bu yıl birincisini gerçekleştirilen bu parlamentoda, hiçbir kısıtlama ve engel olmadan öğrenciler fikirlerini özgürce ortaya koyup, dünyamızın çeşitli sorunlarına alternatif çözümler üretmeye çalıştılar. Delegeler uzun bir çalışma dönemi sonucunda oluşturulan genel kurulda beraberliğin ve birlikte çalışma kültürünün önemini bir kez daha anladılar. Bu tür platformlar gençlere yabancı dilde kendilerini ifade edebilme fırsatı tanıdığı için gelenekselleştirilmesi dileklerinde bulunulmuş ve Gençlik Parlamentosuna katılan öğrencilere sertifikaları verildi” denildi.