Daha önce  uluslararası “Radyo Bridge” projesini gerçekleştiren TED Kdz. Ereğli Koleji ; bu kez 7 ülke ortaklığıyla alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde bilinç oluşturmaya dönük “DEĞİŞİM RÜZGARLARI”nı gerçekleştirdi. 7 ayrı ülkenin ortak iletişim dili olan İngilizce üzerine farklı metotların ayrı bir araştırma konusu olarak yer alacağı projeyle ilgili yazılı bir açıklama yapan TED Kdz Ereğli Koleji Temel Eğitim Müdürü Devrim Köktuğ  “Projenin amacının alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine bilinç oluşturmak, yedi ülke okul öğrencileri ile birlikte üretilecek özgün metotları ve fikirleri gözler önüne sermek.” Dedi.

Köktuğ’un açıklaması şöyle:

Tüm bu çalışmalar olurken 7 ayrı ülkenin ortak iletişim dili olan İngilizce üzerine farklı metotlar, yine ayrı bir araştırma konusu olarak projede yer alıyor.  Kısaca; temiz ve kirlenmemiş bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak istiyoruz. Toprağın, havanın, suyun kirlenmesi en çok geleceği etkileyecektir. Gelecek ise çocuklarımızındır.  Bilinçsiz kaynak kullanımı sadece bizim kentimizin, ülkemizin sorunu değil aynı zamanda dünyanın sorunu ve biz de 7 Ülke okulları olarak bir nebze de olsa farkındalık yaratmak için bir araya geldik ve bu projeyi yani ‘’ DEĞİŞİM RÜZGARLARI” projesini oluşturduk.


DEĞİŞİM RÜZGARLARI ERASMUS+ KAPSAMINDA KAZANILDI.

Bu bizim ikinci uluslararası projemizdir. Proje hazırlığı oldukça meşakkatli oldu ama sonunda kazandık. 2 yıl boyunca sürecek bu projeyi A’dan Z’ye kadar bütün aşamalarını hesaplayarak oluşturduk ve Erasmus+ paketine sunduk ve kazandık.

Önceden yine kazanarak sürdürdüğümüz bir yıllık Radyo Bridge projemizin bitmesine henüz bir ay kala kazandığımız ‘’Değişim Rüzgarları’’,  bir önceki projeye göre çok daha büyük ve kapsamlı.





İLK BULUŞMA İTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ.

15-19 Kasım tarihinde ortaklarımızla İtalya’nın Massi kentinde buluştuk ve 2 Yıl sürecek projenin bütün adımlarını yeniden gözden geçirdik. Buna göre mart ayında Kıbrıs Rum kesiminde, mayıs ayında ise Portekiz’de buluşarak kendi okullarımızda yaptığımız çalışmaları karşılıklı olarak sunacak ve sonuçlar elde edeceğiz. Bu sonuçları ise kentimiz ile paylaşacağız. Yenilenebilir enerji kaynakları ve çevre bilincinin uluslararası öğrenciler ile birlikte gözler önüne serilmesi şimdiden öğrencilerimizde bir heyecan yarattı.





KESTANE AĞAÇLARI YOK OLUR MU?

Biz projeye önem veren bir okuluz ve bu şekilde anılmak öğrencilerimizi olduğu kadar velilerimizi de memnun etmekte. Yaşadığımız havanın kirlendiğini, her gün gördüğümüz denizin zehirlendiğini neredeyse her gün medyada duymaktayız. İklimlerin değiştiğini tabi ki hepimiz biliyoruz. Hatta günlük konuşmalarda Karadeniz’de eskisi gibi balık olmadığını, kestane ağaçlarının gittikçe yok olduğunu birbirimize söylemekteyiz. Peki bunun için ne yapıyoruz?

Evet biz çevreci okuluz ama bunu sadece söylemiyoruz. Okul olarak ‘’ Karınca kararınca’’ da olsa farklı projeler hazırlayarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaya çaba harcıyoruz. Projeci bir okul olmanın böyle bir misyonu var.

7 ülke ortaklığında, okulumuzdan onlarca öğrencimizin etkin olarak yer alacağı ve yeni kazandığımız “Değişim Rüzgarları’’ projesi, işte bu görevlerden sadece biri.