TED Kdz. Ereğli Koleji Özel Okulları, 6. Bahar Şenliği ve Mezunlar Günü'nü lise bölümünde gerçekleştirdi.
Her yıl heyecan ve sabırla beklenen şenlik ve mezunlar buluşması, hem bütün bir yılın yorgunluğunun atıldığı hem de 1967'den bu güne mezunların buluştuğu bir festivale dönüştü.
Okul bandosunun konseri ile başlayan şenlikte açılış konuşmasını, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Sedat Sönmez yaptı.
Sönmez TEDlilerin buluşma noktası şekline giren şenliğe her yıl artan katılımdan memnuniyetini belirtti.  Anaokulundan lise son sınıfa kadar bütün sınıfların, müzik, dans, resim, spor aktiviteleri ile katıldığı şenlikte, veliler öğrencilerini büyük bir keyifle izledi. Lise Hoptek Dans Grubu yoğun istek üzerine iki kez gösteri yaptı. İlköğretim Dans Grubu müzikle dansın yarattığı uyumla yine coşkulu anlar yaşattı. Her sınıf düzeyindeki orkestra grupları izleyenlerin danslarıyla bütünleşti.
Fen-Matematik, İngilizce, Türkçe ders etkinlikleri beğeni topladı. Bu yıl ilk kez gerçekleşen "Pony At Gezisi" çocukların ilgi odağı oldu. Önünde uzun kuyrukların oluştuğu "Canlı Langırt" eğlenceli dakikalar yaşattı. "Babalar ve Oğullar Voleybol Maçı" özel yapılmış formaları ile ilgi çekti. Tüm Türkiye'de ilgi ile izlenen "Mad Science" Deney Grubu, bilimsel konularda eğlenceli deneyler yaparak bilimle çocukları buluşturdu.  Şenlik ve Mezunlar Günü'nün en anlamlı kısmı akşam verilecek konsere TED Koleji'nden mezun iki grubun katılması idi. Yakında "Aklını Delilere Ver" adlı ilk müzik albümlerini yayınlayacak olan "ELA" grubunun kurucuları İlkay Nişancı ve kardeşi Türkay Nişancı, ilk konserlerini müziğe adım attıkları okullarında vermek istediler. Konser boyunca sahne etrafından ayrılmayan hayranlarına coşkulu anlar yaşatan ELA grubu oldukça başarılıydı. Şimdiden büyük bir hayran kitlesi yakalayan grup üyeleri, ilk konserlerinde TEDlilere seslenmekten büyük onur duyduklarını belirtti. Diğer grup ise bu mezunlar günü için bir araya gelen "Heraklist" grubu idi. Bu grup da müziğe ilk adım attıkları okullarında nostalji dolu anlar yaşadı.  1999 Milliyet Gazetesi Liselerarası Müzik Yarışması'nda Türkiye 1. si olan solist Beril Koçoğlu'nun önderliğinde toplanan grup sahne performansı ile büyük beğeni topladı. 
Öğrencisi, öğretmeni, çalışanı, velisi ve mezunları ile TED Koleji;  bu anlamlı günün mutluluğu ve gururuyla TEDli olmanın ayrıcalığını bir kez daha yaşadı ve yaşattı.