TED Kdz. Ereğli Koleji öğrencileri tarih bilincini yaşatmak amacıyla Çanakkale’ye kültür gezisinde bulundu.

Gezi ile ilgili bilgi veren Ted Kdz. Ereğli Koleji tarafından 11. Sınıf öğrencilerinin Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı toprakları yerinde inceleme imkanı buldukları belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

“TED Kdz.Ereğli Koleji olarak öğrencilerimizde tarih bilincini yaşatmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün “onlar artık bizim de evlatlarımız” dediği tüm Çanakkale Şehitlerini ziyaret etmek amacıyla 16 – 18 Ekim 2014 tarihinde 11. sınıf öğrencilerimizle Çanakkale gezisi düzenledik. Gezimizde dönemin en büyük savaşlarından olan ve Kurtuluş Savaşı’mızın ruhu olan Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı toprakları yerinde inceleme imkanı bulduk. Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçiklerimizin bu vatanı bize hediye ederken çektikleri sıkıntıları, vatan sevgisini, Atatürk’ün hiçbir zorluk karşısında yılmayışını rehberlerimizin sayesinde bir daha dinledik. Gezinin sonunda Kilitbahir’de rehberimizin okuduğu, bizim de çok etkilendiğimiz şiirin bir bölümü, bugünün anlam ve önemini ancak bu kadar anlatabilirdi.

“Mehmet toprak oldu,

Ustanın elinde çanak oldu, çömlek oldu.

Aşığın dilinde türkü oldu,
250 bin Mehmet şehit oldu,
250 bin Mehmet toprak oldu,
Toprak bize vatan oldu.”

Bu vatanı kazanmak uğruna bedelini kanla ödeyen Mehmetçiklerimize ve Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Hüznü, sevinci, gururu bir arada yaşadığımız bu iki günde öğrencilerimize şanlı tarihimizi ve millet olma bilincini anlamanın heyecanını TED Kdz.Ereğli Koleji ailesi olarak hep birlikte yaşadık.

Gezimize emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” (Haber Merkezi)