Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olayların detayları kamuoyuna Zonguldak Valiliği aracılığı ile aktarıldı. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında yaşanan olaylar ise şu şekilde:

YARALAMALI TRAFİK KAZASI

Çukurören Köyünde saat 16.00 sıralarında G.K. isimli şahıs, sevk ve idaresindeki aracı ile Zonguldak istikametinden Devrek istikametine seyir halindeyken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle aracın takla atması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan araç sürücüsü, sevk edildiği Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

DİĞER HIRSIZLIKLAR

Yeşilköy Köyünde saat 11.00 sıralarında B.K. isimli şahısın karakola yaptığı müracata istinaden yapılan araştırmada evinin bahçesinde bulanan 12 adet ağacı şüpheli Ş.T. isimli şahsın ağaç kesme motoruyla kökünden keserek evine götürdüğü tespit edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli şahıs ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMAK

Terziler Köyünde saat 18.00 sıralarında S.B. isimli şahsın idaresinde araç ile M.Ş. isimli şahsa ait yoldan karşıdan karşıya geçmekte olan 4 adet büyükbaş hayvana çarptığı ve araçta yolcu olarak bulunan S.E. isimli şahsın kaza esnasında yaralanarak sevk edildiği Çaycuma Devlet Hastanesinde yapılan tedavisine müteakip taburcu edilmiştir.C.Savcısının talimatı ile şüphelilerin ifadesi alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

ÇAYCUMA'DA HAKARET

Ali Köyünde saat 19.00 sıralarında S.K. isimli şahsın aralarında husumet bulunan F.Y. isimli şahsa, hakaret ettiği mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME

Başarkadı Köyünde saat 20.45 sıralarında E.Ö. isimli şahsın, ailevi sorunlardan dolayı tartıştığı babası Z.Ö. isimli şahsa ait aracın arka camını kırdığı mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesi alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

KAMUYA AİT MALA ZARAR VERME

Süleymanbeyler Köyünde saat 14.00 sıralarında S.B. isimli şahsın, kullandığı kamyonun kasası ile Türk Telekom A.Ş.'ye ait iki telefon direğine çarptığı ve yaklaşık 200 metre fiber optik kabloya zarar verdiği şirket yetkilisi B.K. isimli şahsın beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesi alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

KDZ.EREĞLİ'DE HAKARET

Yazıcılar Köyünde saat 19.05 sıralarında F.Y. isimli şahsın aralarında husumet bulunan Y.H. isimli şahsa, hakaret ettiği mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

SÖZLÜ HAKARET

Sücüllü Köyünde saat 10.15 sıralarında A.G. , R.G. ve M.G. isimli şahıslar birbirlerine sözlü olarak hakaret ettiği beyanlarından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheliler ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

HAKKI OLMAYAN YERE TECAVÜZ

Aydın Köyünde saat 08.00 sıralarında Ş.A. isimli şahıs H.D. isimli şahsa ait tapulu araziye izinsiz olarak ceviz ve fındık ağaçları dikerek arazinin çevresini tel örgü ile kapattığı mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli şahsın ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

 

İNTİHARA TEŞEBBÜS

Çiğdemli Mahallesinde saat 09.00 sıralarında G.Y. isimli şahıs, girmiş olduğu ruhi bunalım sonucu evde bulunan ilaçlardan (5) adet içmek suretiyle intihara teşebbüs etmiştir. Şahıs, sevk edildiği Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır.C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

KAÇAKÇILIK KANUNA MUHALEFET

Aydınlar Köyünde saat 20.00 sıralarında alınan ihbar üzerine S.B. isimli şahsın evinde ve eklentilerinde C.Savcısından alınan arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada 57 adet kaçak alkollü içki dolu 10 LT damacana, 11 adet içki üretiminde kullanılan düzenek, 41 adet boş içki şişesi, 39 adet dolu içki şişesi, 1 adet ruhsatsız, seri numarasız, markasız, tek kırma av tüfeğinin tespit edilerek malzemelere el konulduğu, C.Savcısının talimatıyla konuyla ilgili olarak şüpheli S.B.'nin ifadesinin alındığı, ele geçen av tüfeği ile ilgili olarak 2521 sayılı Kanuna istinaden şahsa 74 TL idari yaptırım kararı uygulanarak serbest bırakılmıştır.

 

MERKEZ İLÇE'DE İNTİHARA TEŞEBBÜS

Elvanpazarcık Beldesinde saat 16.00 sıralarında E.A. isimli şahıs, maddi sıkıntılar nedeniyle girdiği ruhi bunalım sonucu evde bulunan ağrı kesici haptan (18) adet hap içmek suretiyle intihara teşebbüs etmiştir. Şahıs, sevk edildiği B.E.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile tahkikat başlanılmıştır.

 

AİLE HUKUKUNDAN KAYNAKLANAN YÜKÜMLÜLÜĞÜN İHLALİ

Gökçetabaklar Köyünde saat 14.00 sıralarında R.D. isimli şahsın torunu A.D. isimli şahıs meyve toplamak için çıktığı ağaçtan dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle aşağıya düşmesi sonucu yaralanmıştır. Yaralı şahıs, sevk edildiği Çaycuma Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli olarak dedesi R.D. ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

DİĞER KABAHATLER

Filyos Beldesinde saat 14.00 sıralarında İ.A. isimli şahsa ait  işyerinde yapılan kontrolde işyerinin açma ve çalıştırma ruhsatının olmadığı tespit edilerek işlem yapılması için tanzim edilen tutanak ilgili kuruma gönderilmiştir.

 

GÖKÇEBEY'DE YÜKSEKTEN DÜŞME

Uzunahmetler Köyünde saat 13.00 sıralarında Ş.K. isimli şahıs çalışmakta olduğu iskeleden dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle aşağıya düşmesi sonucu yaralanmıştır. Yaralı şahıs, sevk edildiği Gökçebey Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN'A MUHALEFET

Bakacakkadı Beldesinde saat 22.15 sıralarında umuma açık yerlerin genel kontrolünde R.K. isimli şahsın işletmeciliğini yaptığı işletmede çalışma ve ikamet izinleri olmayan Ukrayna uyruklu A.A. ve G.A. isimli bayanların konsomatris olarak çalıştırıldığı tespiti yapılmış, yabancı uyruklu şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edilmişlerdir. C.Savcısının talimatı ile işletmeci R.K. hakkında işlem yapılmak üzere tamamlanan evraklar ilgili kurum ve kuruluşa gönderilecektir.

 

KDZ. EREĞLİ'DE KASTEN YARALAMA

Aydınlar Köyünde saat 13.30 sıralarında F.Y. isimli şahsın, tartıştığı Ö.E. isimli şahsı koluna sopa ile vurmak suretiyle yaraladığı mağdurun beyanından anlaşılmıştır. Yaralı şahıs sevk edildiği Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

KDZ. EREĞLİ'DE TEHDİT

Topallı Köyünde saat 19.00 sıralarında E.U. isimli şahsın, 06.11.2014 günü aralarında husumet olan F.İ. isimli şahsı, ölümle tehdit ettiği mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştı

 

 

KDZ. EREĞLİ'DE HAKARET

Terzi Köyünde saat 19.00 sıralarında S.Y. isimli şahıs ile tartıştığı E.H. isimli şahısın birbirlerine sözlü olarak hakaret ettikleri beyanlarından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheliler ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

KOZLU'DA ZEHİRLENME

Üçköy Köyünde saat 05.30 sıralarında B.Y. isimli şahsın aşırı alkol alması sonucu alkol zehirlenmesi tanısı konularak sevk edildiği B.E.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

KOZLU'DA DİĞER KAZALAR

Dağköy Köyünde saat 08.00 sıralarında C.Y. isimli şahıs, sevk ve idaresindeki traktör aracıyla ormanlık alanda hareket halindeyken traktör römorkun devrilmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan S.G. ve A.A. isimli şahıslar sevk edildikleri B.E.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavilerine müteakip taburcu edilmişlerdir. C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

TRAFİK KAZASI SONUCU TAKSİRLE YARALAMA

Mollabey Köyünde saat 19.00 sıralarında Z.A. isimli şahıs sevk ve idaresindeki aracı ile Alaplı istikametinden Mollabey istikametine seyir halindeyken karşı yönden gelen İ.E. isimli şahsın sevk ve idaresindeki araçla çarpışması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazaya karışan her iki araç sürücüsü de kaza mahallini terk etmiştir. Z.A. isimli şahsın kullandığı araçta yolcu olarak bulunan M.T. isimli şahıs yaralanmış ve sevk edildiği B.E.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yaralı şahsın hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısının talimatı ile kazaya karışan Z.A. isimli şahsın ifadesi alınarak serbest bırakılmış, I.E. isimli şahıs ile yapılan telefon görüşmesinde şahsın ilçe dışında olduğunu ve ifade vermeye gelmek istemediğini beyan etmesi üzerine kimlik tespiti yapılarak tahkikata başlanılmıştır.

 

ALAPLI'DA TEHDİT

Gümeli Beldesinde saat 18.30 sıralarında M.S. isimli şahsın tartıştığı A.A. isimli şahsı tehdit ettiği mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

ÇAYCUMA' DA KAYIP EŞYA VE MAL

Muhsinler Köyünde saat 10.00 sıralarında karakola müracaatta bulunan F.D. isimli şahsın kendisine ait sürücü belgesini tüm aramalara rağmen bulamadığını beyan etmesi üzerine gerekli tahkikata başlanılmıştır.

 

ÇAYCUMA' DA DİĞER KABAHATLER

Kayabaşı Köyünde saat 17.00 sıralarında Ş.Y. isimli şahsın işlettiği kahvehanede yapılan kontrolde vergi levhasının olmadığı tespit edilmiş, iş yeri hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için ilgili makama gönderilmek üzere tutanak tanzim edilmiştir.

 

ÇAYCUMA' DA DİĞER KABAHATLER

Kayabaşı Köyünde saat 17.00 sıralarında S.K. isimli şahsın işlettiği kahvehanede yapılan kontrolde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile vergi levhasının olmadığı tespit edilmiş, iş yeri hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için ilgili makama gönderilmek üzere tutanak tanzim edilmiştir.

 

KDZ.EREĞLİ'DE KASTEN YARALAMA

Ormanlı Beldesinde saat 04.30 sıralarında M.D isimli şahsın aralarında çıkan tartışma sonucu İ.F.Y. isimli şahsı darp ettiği mağdurun beyanından anlaşılmıştır. Mağdur, sevk edildiği Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiş olup C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

KDZ.EREĞLİ'DE HAKARET

Abdi Köyünde; saat 17.30 sıralarında müracaatta bulunan V.Ü. isimli şahıs, aynı köyde ikamet eden O.N.Ö ve İ.K. isimli şahısların internet aracılığıyla sosyal medya üzerinden kendisine mesaj göndererek hakaret ettikleri mağdurun beyanından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheliler ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.