CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yönelik eleştirilere tepki gösterdi. AK Parti döneminde ilçenin kayıp bir süreç yaşadığına değinen Aras, yazılı açıklamasına, "Hepimiz bilmekteyiz ki; 31 Mart Yerel seçimlerinden yüzde 52 oy oranıyla halkın teveccühünü kazanarak Belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık göreve başladığı ilk günden itibaren kısa bir süre geçmesine rağmen toplum menfaati doğrultusunda haraket ederek halkımızı memnun etmiştir" sözleri ile başladı. "Siyasi parti ayrımı yapmadan birlik ve beraberliğe verdiği önemle, belediyecilikteki tecrübesiyle AKP yönetiminde geçen 5 yılda kurumsal yapının uğradığı erozyon tabiî ki kendi yöntem metodlarıyla, bilgi ve birikimleriyle düzeltecektir" diyen Aras, şu ifadelere yer verdi:

"KAYIP YILLARI ANLATMAMIZA GEREK YOK"

"AKP yönetimindeki Kdz.Ereğli’nin kayıp yılların anlatmamıza gerek yok. Bu zamana kadar yapmış olduğu atamalar ve yer değişiklikleri sizler de takdir edersiniz ki; eksikliklerin tamamlanması ve başarılı olma yolunda atılan adımlardır.  Niteliği esas alan belediye başkanımızın belediyenin işleyişi konusunda kimseden icazet almayacağı sadece halkın istek ve talebine göre hareket edeceği yapılan halk toplantılarından da bellidir.

VALİ VE KAYMAKAM İLE UYUM İÇERİSİNDE

Belediye Başkanımız gerek Zonguldak Valimiz, gerekse İlçe Kaymakamımız ile büyük bir uyum içerisinde hareket ederek kentimize kalıcı serler bırakmak için çaba göstermektedir. Daha önce AKP Belediyeciliğinde şehrin değerlerinden uzaklaştırılıp, ayrıştıran ötekileştiren yönetimine sesi çıkmayanlar konu CHP Belediyesi olunca eleştiri oklarını yöneltmektedirler.  Bunun kabul edilebilmesi asla mümkün değildir. Bu şehrin insanlarının özgürlük alanlarına tekrar kavuşması için yoğun halk taleplerinden doğan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali halkımızın desteği ile tekrar gerçekleştirilecektir.

EKREM İMAMOĞLU'NA ÖDÜL

Sevgi, Barış, Dostluk ödülünün sahibi; 31 Mart seçimlerinin ardından mazbatası bize göre zorla elinden alınan 23 Haziran seçimlerinin Millet İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’dur.  Bir ilçe belediye başkanı iken seçim süreci boyunca kısa süre içerisinde gösterdiği duruş, kullandığı sevgi dili, sabır, birlik ve beraberlik mesajları, toplumu kucaklayıcı açıklamaları ile ülkemizin büyük bir çoğunluğuna UMUT olması dahi bu anlamlı ödülü alması için yeterlidir.

SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANI

Ereğli’ye yapılacak hizmetler ülke genel bütçesine her dönem büyük katkı yapan Ereğli halkına lütuf olarak sunulamaz. İktidarın ülkeyi yönetirken kullandığı tehdit ve baskı dilini Ereğli’deki temsilcilerinin de devam ettirmeye çalışmasına halkımız her zaman tepkisini gösterecektir.  Biz kentimize kazandırılacak her hizmette halkımız ile birlikte devletimizin bütün kurumları ve belediyemizin yanındayız. CHP İlçe örgütü Ereğli halkının oyları ile seçilmiş belediye başkanının yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir"