Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı tarafından, taksici esnafının belediye binası önünde yaptığı açıklamanın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

 

Belediye’nin açıklaması şu şekilde:

Bir grup taksici esnafının, belediye binamız önünde yaptığı basın açıklamasında bahsedilen konuya ilişkin olarak açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

08 Aralık 2014 tarihinde Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası, Belediye Başkanlığımıza müracaat ederek Sümer Taksi’nin, mağduriyeti dolayısıyla Özel Echomar Hastanesi veya Yeni Adliye Binası önünden ek durak talebini iletmiştir.

Belediyemiz tarafından ise, 26 Aralık 2014 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’na Sümer Taksi’nin Cumartesi Pazarı’na ve Echomar Hastanesi’ne şube olarak 3 araç ile hizmet vermesinin uygun bulunduğuna dair gerekli yazışma yapılmıştır.

08 Ocak 2015 tarihinde Şoförler Odası tekrar Belediye Başkanlığına müracaat ederek, Sümer Taksi’nin talebinin uygun olmadığı yönünde görüş bildirmiş ve bu uygulamanın yapılması halinde taksici esnafları arasında kaos ve sıkıntı çıkabileceğini belirterek, önceki yazı hakkında işlem yapılmamasını talep etmiştir.

27 Ocak 2015 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası tekrar yazıyla belediyemize müracaat edere,  Sümer Taksi’nin sadece Cumartesi günleri eskiden Garaj Taksi Durağının çalıştığı yerden 3 araç ile çalışmalarının uygun olduğunu tarafımıza bildirmiştir.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bu iki yazısı üzerine 29 Ocak 2015 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın görüşü doğrultusunda, Sümer Taksi durağına Cumartesi Pazarı için Sadece Cumartesi günü 3 araç ile hizmet verilmesinin uygun bulunduğuna dair gerekli yazışma yapılmıştır.

Son olarak ekteki fotoğraflardan da görüldüğü üzere, 06 Şubat 2015 Cuma akşamı saat 20.00’de Şoförler Odası Başkanı’nın yanı sıra taksi durak başkanları ile Başkanlık Makamı’nda bir toplantı yapılmış ve bu toplantıda bahse konu Sümer Taksi’nin mağduriyetinin giderilmesi için Cumartesi Pazarı, Kepez ve Kışla Mahallelerine her gün birer taksi göndermesi önerisi de kabul görmüştür.

Hukukun ve adaletin işlediği Karadeniz Ereğli Belediyesi, bu konuda aldığı kararın arkasındadır. Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın, bu konuda tehdit edildiği, tehditlere boyun eğdiği yöndeki söylemler de tamamen gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur….