Kdz. Ereğli'de Özel Halk Otobüsleri ile M plakalı bazı dolmuşların yolcu taşımacılığı konusunda yaşadığı sıkıntı ciddi boyutlara ulaştı. Özel Halk Otobüsü duraklarından mahkeme kararı ile yolcu almasına izin verilen minibüs şoförleri arasında zaman zaman tartışma yaşandığı gözleniyor. Konunun kısa sürede yetkililerin bir araya gelerek çözmesini isteyen vatandaşlar geçtiğimiz yıllarda Halk Otobüsleri ile dolmuş şoförleri arasında süren olayların 1 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bittiğini bu tür olayların yeniden yaşanmaması için acilen sorunun çözümünün yapılması gerektiği belirtiliyor.
Ömerli köyünün Ereğli Belediyesi sınırlarına dahil edilmesinin ardından yolcu taşımacılığı yapan 27 halk otobüsü ile 80 dolmuşun birleştirilme kararı alışmıştı. Önceki gün toplantı düzenleyen Ömerli Minibüscüleri Durak Başkanı Bülent Taşbilek, Ereğli Belediyesi'ne 30 bin TL tutarında yer işgal parası ödenerek yolcu taşıma ruhsatı aldıklarını, halk otobüslerinin yolcu aldığı alanlardan kendilerinin de yolcu alabilmesi için mahkeme kararı bulunduğunu belirterek halk otobüslerinin başı boş durumuna tepki göstermişti.

TRAFİK KARMAKARIŞ
Ereğli çarşı merkezinden kalkan halk otobüsleri de durak içerisine dolmuşları sokmamak için ikinci sıraya araç parketmesi trafik akışını tek şeride düşürürken bu kez de diğer sürücüler ile halk otobüsü şoförleri arasında ciddi tartışmalar yaşanıyor. İlçe genelinde yaşanan ve giderek tırmanan bu gerilime yetkililerin seyirci kalmamasını isteyen duyarlı vatandaşlar da, "Kimse canının istediği gibi davranamaz. Kurallar ve kararlar vardır, herkes bu kararlara da uymak zorundadır. Dolmuşlar ve halk otobüsleri biran önce bir araya getirilip yetkililer bu sorunu çözmelidir. Bu durum nedeniyle trafik akışını mahvettiler, emniyette bunları izliyor, yazık" dediler.