Kış mevsiminin kendisini gösterdiği şu günlerde Kdz. Ereğli-Kandilli yolu güzergahında Köseağzı mevkisi kazalara davetiye çıkarıyor.

Deniz sahiline bakan kısmın uçurum olduğu yolda araç sürücüleri tedirgin olurken, Kdz. Ereğli Belediyesi sınırlarında kalan yolda belediye ekipleri dubalar monte ederek geçici çözüme başvurdu.

Bilindiği üzere yıllardır tamamlanamayan Kdz. Ereğli-Kandilli arasındaki 4 bin 200 metrelik bağlantı yolu düzenlenen tören ile açılmıştı. KÖYDES'in asrın projesi olarak nitelendirilen bağlantı yolun yapılmasından sonra Kandilli ve Gökçeler Belediyesi halk otobüsleri, işçi servisleri, öğrenci servisleri ve kömür taşıyan tırlar bu yolu kullanmaya başladı. Yolun dik, virajlı ve de dar olması ise araç sürücülerini tedirgin ediyor. Yolda ki araç yoğunluğunun artması kazalara davetiye çıkarırken, Kdz. Ereğli Belediyesi sınırlarında kalan uçurum yolda dubalar monte ederek geçici çözüme başvurdu. Dubaların aralarında kalan kısımlara demir direklerle çelik halatların da çekilmesi gerektiğini söyleyen araç sürücüleri dubalar için de Ereğli Belediyesi'ne teşekkür ediyor.
Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Keşkek Köyü Muhtarı Enver Yavuz, Kdz. Ereğli-Kandilli bağlantı yolunun açılmasının ardından trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çekerek, Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde Köseağzı rampasındaki tehlike daha da arttı. Gizli buzlanma olaylarının sık yaşandığı yolda trafiğin de yoğun olması araç sürücülerini ve bizleri tedirgin etmekte. Geçen yıl Kdz. Ereğli Belediyesi'ne dilekçe vererek Köseağzı yolunun Balı Mahallesi çıkışında uçurum olan alanlarda çelik halatların çekilmesini talep ettik. Bu talebimize bu yıl cevap veren belediye yol kenarına dubalar monte ederek bir nebze de olsa yolu daha kullanılır bir hale getirdi. Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz. Ancak her hangi bir buzlanmada araçların kayma olasılığı ve yolun dar olmasından dolayı uçurum olan kısımlara demir direk ve çelik halatların da çekilmesini Kdz. Ereğli Belediyesi'nden talep ediyoruz. Herhangi bir kaza olmadan önce belediye yetkililerinin tedbir alacağını umutla bekliyoruz dedi.